Ειδήσεις

Διήμερο γιορτής στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις"

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις" και απόλαυσε μια μουσικοχορευτική παράσταση που τα είχε όλα!

Ξέφυγαν για λίγες ώρες από την πραγματικότητα και απόλαυσαν μια άκρως καλοκαιρινή παράσταση με θέμα... τι άλλο από το πανέμορφο καλοκαίρι.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων τις εντυπώσεις έκλεψε η έκθεση της "μικρής" Ελενίτσας. Ένα κείμενο γεμάτο χιούμορ και έξυπνες ατάκες τις οποίες επιμελήθηκε η Μαίρη Καριωτάκη, με τη φωνή της στο ρόλο της Ελενίτσας να ακούγεται πριν από κάθε χορευτική ομάδα που έβγαινε στη σκηνή.

Κάνοντας μια ανασκόπηση

Η βραδιά ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου με την καθοδήγηση του Νίκου Κυπράκη. Συνέχισε η Μικτή Χορωδία του Αγίου Ιωάννου και του Συλλόγου Καραμπουρνιωτών "Άγιος Γεώργιος", με τη διεύθυνση του Μανόλη Κανακάκη. Αίσθηση προκάλεσαν τα χορευτικά oriental της Χριστίνας Κατσαράκη, ενώ σε ρυθμούς ζούμπα χόρεψαν οι μικροί μαθητές της Μαρίνας Φανουράκη.

Η συνέχεια ήταν απολαυστική με μια σειρά από χορογραφίες της Κρίστυ Κακουλάκη. Με τη βοήθεια του Σταύρου Ρασιδάκη οι μαθητές των τμημάτων χόρεψαν σε ρυθμούς latin, bachata, tsatsa, roueda, roumba και samba. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα θεατρικά σκετς, με τους αρχάριους μαθητές να αποδεικνύουν το ταλέντο τους.

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, στην είσοδο του κηποθεάτρου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από το δάσκαλο των σεμιναρίων του Συλλόγου Γιάννη Πλουμίδη και έκθεση ζωγραφικής από τη δασκάλα σεμιναρίων του συλλόγου Ελένη Τσαγκαράκη.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με βραδιά αφιερωμένη στην Κρήτη και την παράδοση. Ξεκίνησε με τους μαθητές του τμήματος Μαντολίνου υπό την καθοδήγηση της Πελαγίας Σωμαράκη, συνέχισε ο Λεωνίδας Πεπονάκης με τους μαθητές του παίζοντας αρμόνιο και έκλεισε με τον Μενέλαο Νταγιαντά και τους μαθητές του στη λύρα, ενώ δεν έλειψαν και οι κρητικοί χοροί του Κώστα και της Ελένης Φαραζάκη με τους μαθητές τους.

Ο Σύλλογος του Αγίου Ιωάννου από το 1999 δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου και από άλλες συνοικίες και έχει δημιουργήσει 25 διαφορετικά τμήματα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν χορούς, χειροποίητες δημιουργίες, μουσική, χορωδίες, καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Κάθε χρόνο οργανώνει διήμερες εκδηλώσεις έτσι ώστε να δώσει χαρά και ικανοποίηση στους μαθητές που συμμετέχουν αλλά και στους δικούς τους ανθρώπους που έρχονται να τους θαυμάσουν βλέποντας το ταλέντο τους αλλά και την πρόοδο που έχουν κάνει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από τα σεμινάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια