Ειδήσεις

Θρασύτατοι διαρρήκτες ξήλωσαν μέχρι και τα παντζούρια

Τα πορτοπαράθυρα και τα παντζούρια από αλουμίνιο ξήλωσαν οι δράστες της διάρρηξης στο σπίτι του συνταξιούχου καθηγητή πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κουμάκη, ο οποίος λίγο πριν έρθει στην Κρήτη από την Αθήνα, όπου ζει μόνιμα, για τις καλοκαιρινές του διακοπές, πληροφορήθηκε από γείτονες ότι η εξοχική οικία του στα Σπήλια Ηρακλείου είχε παραβιαστεί.

Η μεγάλη έκπληξη που περίμενε το συνταξιούχο πανεπιστημιακό ήταν το γεγονός ότι, παρά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις διαρρηκτών στην οικία του και στο παρελθόν, αυτή τη φορά λεία των δραστών ήταν τα αλουμίνια που πρόσφατα είχε τοποθετήσει όχι στο κυρίως σπίτι, αλλά στο ισόγειο, που πρόσφατα έκανε εργασίες. Μαζί μετά τα αλουμίνια που ξήλωσαν, απέσπασαν και μία τηλεόραση που υπήρχε στο χώρο και έκοψαν το ρεύμα, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να χτυπήσει συναγερμός.

Το πρόβλημα στην περιοχή και των Σπηλίων εξηγούν οι κάτοικοι πως είναι γενικευμένο, μιλώντας για δύο πιθανότατα σπείρες, μία που χτυπάει σε σπίτια που κατοικούνται και αποσπά χρήματα και χρυσαφικά, και μία που στοχεύει σε εξοχικές κατοικίες οι οποίες στην κυριολεξία μένουν γυμνές από υλικά όπως τα αλουμίνια.

Για πλήρη εγκατάλειψη έκαναν λόγο οι κάτοικοι, που καταγράφουν πολύ συχνά τέτοια περιστατικά, ζητώντας άμεσα την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια