Ειδήσεις

Μάχη για επιβίωση δίνουν οι πολύτεκνοι της Κρήτης

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV" για τον αποκλεισμό τοπικών ποιοτικών προϊόντων στο διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων για απόρους, καθώς και ο αποκλεισμός μεγάλου αριθμού πολυτέκνων στο επίμαχο πρόγραμμα ενίσχυσης με τρόφιμα λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Σύλλογοι Πολυτέκνων όλης της Κρήτης, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και ζήτησαν την παρέμβαση βουλευτών αλλά και αντιπεριφερειαρχών μετά το μπλόκο λόγω εισοδηματικών κριτηρίων στη διανομή τροφίμων σε χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αναφέρονται στην εφιαλτική κατάσταση της υπογεννητικότητας τα τελευταία χρόνια στο νησί καθώς και στο φορολογικό - "φωτιά", όπως λένε, στις τσέπες τους.

Την ίδια ώρα, πολύτεκνοι διεκδικούν την επαναφορά των μετεγγραφών των τέκνων πολυτέκνων φοιτητών χωρίς καμία ποσόστωση ή εξαίρεση, όπως συνέβαινε επί 32 χρόνια.

«Απαιτούμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα», είναι το μήνυμα που στέλνουν προς τη κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Παρασύρης τόνισε: «Οι πολύτεκνες οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση. Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, μόλις 50 οικογένειες από τις χιλιάδες στο νομό Ηρακλείου θα λάβουν τρόφιμα», διευκρίνισε.

«Θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια και όχι να μας λένε ζητιάνοι», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιεράπετρας, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Ρεθύμνου, περιέγραψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί και εκεί αναφέροντας χαρακτηριστικά «οι πολύτεκνοι, πεινάνε και κλαίνε. Μου ζητάνε λίγο λάδι και προσπαθώ να τους βοηθήσω όσο μπορώ».

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα Χανιά, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος Πολυτέκνων Χανίων κ. Ευτύχης Ανθουλάκης: «Πριν μια διετία-τριετία, οι εγγραφές πολύτεκνων οικογενειών άγγιζαν τις 10 ενώ πέρυσι, είχαμε 3 εγγραφές από πολύτεκνες οικογένειες αλλοδαπών», είπε.

Κεγκέρογλου: "Παραβίαση του επιχειρησιακού σχεδίου"

«Μέχρι στιγμής υπάρχει "παραβίαση" του επιχειρησιακού σχεδίου επισιτιστικής βοήθειας από τη κυβέρνηση αφενός γιατί δεν λαμβάνονται οι ανάγκες πολυμελών οικογενειών και αφετέρου γιατί ο διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων, δυστυχώς, ευνοεί τα εισαγόμενα και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα εις βάρος των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα τοπικά, ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης που μένουν «εκτός» διαγωνισμού όπως Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π., Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π., Κασέρι Π.Ο.Π. κ.α.

Λ. Αυγενάκης: "Είμαστε στο πλευρό τον πολυτέκνων"

«Είναι καιρός πλέον ο Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας για την κοινωνική πολιτική που υποσχέθηκε προεκλογικά, κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό λαό. Ας μας πει σε τι βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί, με πιο τρόπο κ.λπ. Εμείς είμαστε στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών», επισήμανε ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Σ. Βαρδάκης: "Συμπαραστάτες στην πολύτεκνη οικογένεια"

«Πρόθεση μας είναι να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στη πολύτεκνη οικογένεια», δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια