Ειδήσεις

Παραμένουν στις θέσεις τους οι "10" της ΔΕΥΑΗ

Συζητήθηκαν την Παρασκευή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί από τους 10 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ, οι οποίοι βρίσκονται υπό απόλυση.

Το Δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή διαταγή με την οποία οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι και την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται σε μερικές εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την απόλυση των "10" πάρθηκε στις 15 Μαΐου, καθώς - σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Ηρακλείου - οι εργαζόμενοι είχαν μονιμοποιηθεί από παλαιότερη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης με μη σύννομο τρόπο.

Σημειώνεται ότι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι έχουν ασκήσει τακτική αγωγή, η οποία αναμένεται να δώσει οριστική απάντηση στο αν θα απολυθούν ή όχι.

Η αγωγή θα συζητηθεί από το Δικαστήριο μέσα στους επόμενους μήνες.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο neakriti.gr, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης στάθηκε για ακόμη μια φορά στο πλευρό των εργαζομένων.

«Και τα 10 άτομα που βρίσκονται υπό απόλυση είναι εξειδικευμένα σε καίριες θέσεις της Επιχείρησης και η παρουσία τους στη ΔΕΥΑΗ κρίνεται παραπάνω από αναγκαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φακουρέλης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να προχωρήσει σε οριστική επίλυση του ζητήματος.

«Περιμένουμε από τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση να δώσει μόνιμη λύση στο θέμα - όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί - καθώς η κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΥΑΗ είναι ήδη οριακή, δεδομένου της μεγάλης μείωσης του προσωπικού (που "έπεσε" στους 140 εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια), αλλά και του ότι δεν μπορούν να γίνουν νέες προσλήψεις», είπε κλείνοντας ο κ. Φακουρέλης.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια