Ειδήσεις

Ξυπνούν μνήμες από τη δολοφονία του υπερήλικα στο Βενεράτο

Μνήμες από τη δολοφονία του 98χρονου συνταξιούχου αστυνομικού Γιώργου Θεοδωρουλάκη, ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο μέσα στο σπίτι του στο Βενεράτο Ηρακλείου, πριν από περίπου 4 χρόνια, ξυπνούν σήμερα Τετάρτη (17/6) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το φονικό είχε σημειωθεί το μεσημέρι της 25ης Μαΐου του 2011 με δράστες δύο Σύριους ηλικίας 23 και 29 ετών. Οι δύο νεαροί - έχοντας την πληροφορία ότι ο Θεοδωρουλάκης κατείχε δύο όπλα και χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 40.000 έως 50.000 ευρώ - εισέβαλαν στο σπίτι του άτυχου υπερήλικα την ώρα που αυτός κοιμόταν, με σκοπό να τον ληστέψουν. Τον έδεσαν χειροπόδαρα και στη συνέχεια τον φίμωσαν χρησιμοποιώντας κομμάτια από ύφασμα, με αποτέλεσμα ο 98χρονος να χάσει τη ζωή του από ασφυξία.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι ληστές δε βρήκαν ποτέ τις χιλιάδες ευρώ που περίμεναν κι έτσι έφυγαν έχοντας ως λεία μόνο ένα πιστόλι και το χρηματικό ποσό των… 2,20 ευρώ!

Τι είχε συμβεί στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο

Το Νοέμβριο του 2012, στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχους συνολικά τέσσερις άνδρες: έναν ντόπιο και τρεις Σύριους.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο είχε καταδικάσει έναν Ηρακλειώτη - 49 ετών όταν έγινε το έγκλημα - για τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, της σύστασης συμμορίας και της οπλοκατοχής, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών.

Στον 29χρονο ληστή από τη Συρία, επέβαλε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και ποινή κάθειρξης 15 ετών και 3 μηνών για ληστεία και οπλοκατοχή.

Όσον αφορά στον 23χρονο συμπατριώτη του, αυτός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Τέλος, το Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο έναν ακόμη Σύριο - 37 ετών σήμερα - ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 9 μηνών για ηθική αυτουργία στη ληστεία, σύσταση συμμορίας και οπλοκατοχή.

Τρεις στο εδώλιο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσουν για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό μόνο οι τρεις Σύριοι, καθώς ο Ηρακλειώτης πέθανε στη φυλακή ενόσω εξέτιε την ποινή του.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια