Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η φύτευση στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη φάση των εργασιών φύτευσης για τον καλλωπισμό του εξωτερικού χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων, απέναντι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, τον οποίο διαχειρίζεται η Μονομετοχική Δημοτική Εταιρεία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Οι κυρίες Αθηνά Πριμικύρη, Φιφίκα Ζερβάκη, Βιβή Μπρα-Λαμπρινού και Κατερίνα Πρωτοψάλτη, μαζί με τους τεχνίτες της ΔΕΠΑΝΑΛ, φύτεψαν 75 κρητικά κυπαρίσσια και δέκα πικροδάφνες.

Επίσης στο χώρο του μνημείου για το "Σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο" φύτεψαν 25 λαντάνες, προσφορά της ΔΕΠΑΝΑΛ. Σημαντική επίσης ήταν η συμβολή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου καθώς παρείχε 10 πικροδάφνες και το απαιτούμενο χώμα για όλη τη φύτευση.

«Σκοπός μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο καλαισθησίας, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα νέο χώρο πρασίνου στο Δήμο μας, με ό,τι καλό αυτό συνεπάγεται. Το πάρκινγκ του αεροδρομίου είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο Έλληνας και ξένος επισκέπτης μετά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο. Οφείλουμε λοιπόν ως πόλη να του δίνουμε την καλύτερη πρώτη εντύπωση με την άφιξή του», δήλωσε, με αφορμή τη φύτευση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της φύτευσης και ιδιαίτερα το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι η φύτευση είχε ξεκινήσει στις 19 του περασμένου Απριλίου, με τη συμμετοχή της ΔΕΠΑΝΑΛ στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική εξόρμηση "Lets do it Greece".

Σχόλια