default-image

Έκλεισε η έρευνα για την επίθεση σε βάρος του Π. Ινιωτάκη

Κρήτη
Έκλεισε η έρευνα για την επίθεση σε βάρος του Π. Ινιωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρες αδιέξοδο κατέληξε η έρευνα για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη. Ο φάκελος έκλεισε για την αστυνομία τα προηγούμενα 24ωρα και ήδη βρίσκεται στη Εισαγγελία.

Ο δράστης της επίθεσης δεν εντοπίστηκε με συνέπεια η δολοφονική επίθεση να μένει "ορφανή" από φυσικό και ηθικό αυτουργό.Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τόσο από το βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε το δράστη όσο και τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί έμειναν μετέωρα, παρότι η υπόθεση παρέμενε επί μήνες ανοιχτή, αλλά ουσιαστικά στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες,που είχε αποκαλύψει από το Φεβρουάριο η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", οι Αρχές δεν μπόρεσαν να ρίξουν περισσότερο φως, με βάση όσα το ίδιο το θύμα ανέφερε στις διαδοχικές καταθέσεις του και τα όσα υποστήριξε για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Ο κ. Ινιωτάκης και τότε και τώρα συνδέει την επίθεση ευθέως με πολιτικά και οικονομικά κίνητρα με αφετηρία τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πάντως, ότι οι ισχυρισμοί του αντιδημάρχου έχουν ερευνηθεί λεπτομερώς χωρίς να προκύψει επιβεβαίωσή τους.

Τις προηγούμενες ημέρες και λίγο πριν την τελική έκβαση της αστυνομικής έρευνας ο κ. Ινιωτάκης κατέθεσε εκ νέου. Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου εμφανίστηκε αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί για τα συμπεράσματα στα οποία φαίνεται να έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί.

Αν και αιφνιδιασμένος, στην πρώτη του αντίδραση ο κ. Ινιωτάκης ανέφερε: «Θωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι προσωπική δεν αφορά τον Πέτρο Ινιωτάκη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη και η αστυνομία δεν θα φτάσουν στη διαλεύκανση της. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν τα πάντα για να βρεθεί  ο ένοχος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και βούλησης».

Η δολοφονική επίθεση εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου. Ο Πέτρος Ινιωτάκης εμφανίζεται να κατευθύνεται μέσω της οδού Ευρώπης προς το αυτοκίνητό του. Δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται να τον ακολουθεί ένας γεροδεμένος άντρας με κουκούλα. Η κάμερα τον "εντόπισε" να βγάζει από το μπουφάν ένα αντικείμενο το οποίο εικονίζεται να κρατά στα χέρια.

Ελάχιστες στιγμές μετά, το θύμα αιμόφυρτο μπήκε σε γειτονικό γραφείο ζήτησε βοήθεια και μεταφέρεται στο Βενιζέλειο. Όπως δήλωσαν οι γιατροί που χειρούργησαν τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου, ο δράστης είχε επιφέρει τέτοια τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του Πέτρου Ινιωτάκη, τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο. Ο φάκελος βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελέως Ηρακλείου η οποία αναμένεται να αποφασίσει για την οριστική τύχη της υπόθεσης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_l4yg5jvb/

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News