default-image

Στη φυλακή ο 54χρονος για το βιασμό – 12 χρόνια κάθειρξη

Κρήτη
Στη φυλακή ο 54χρονος για το βιασμό – 12 χρόνια κάθειρξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο της φυλακής πήρε ο 54χρονος γυμναστής, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού 13χρονης τότε αθλήτριας, πριν από περίπου 14 χρόνια στην Ιεράπετρα.

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία τα μεσάνυχτα το δικαστήριο επέβαλε στον 54χρονο ποινή κάθειρξης 12 ετών για την πράξη του βιασμού κατ' εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, χορήγηση του οποίου ζητήθηκε από το συνήγορο υπεράσπισής του, ενώ αποφασίστηκε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι οδηγείται άμεσα στη φυλακή.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συγγενείς της κοπέλας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ η ίδια σε δηλώσεις της ανέφερε: «Αισθάνομαι δικαιωμένη, ωστόσο αυτό που έχω μέσα μου θέλει πολλή δουλειά για να φύγει. Ήταν χρέος μου προς την κοινωνία της Ιεράπετρας να φτιάξω τη ζωή μου προκειμένου κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί ποτέ σε άλλον». Η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στο αποκορύφωμα μιας διαδικασίας με συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

«Ακούστε την κραυγή»

«Ακούστε την κραυγή αυτής της κοπέλας που ήρθε εδώ μετά από τόσα χρόνια και ξεγύμνωσε την ψυχή της ενώπιόν μας. Ίσως με βάση την απόφαση αυτού εδώ του δικαστηρίου μπορέσει να ανασυνθέσει τα στοιχεία της προσωπικότητάς της. Μια ενοχοποιητική για τον κατηγορούμενο απόφαση μπορεί να αποτελέσει μια ηχηρή απάντηση της Πολιτείας απέναντι στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων».

Με τα λόγια αυτά, που έκαναν αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου να δακρύσουν, είχε ολοκληρώσει νωρίτερα την πρότασή της επί της ενοχής του κατηγορουμένου η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Η εισαγγελέας ανέφερε - μεταξύ άλλων - ότι από το 2001 μέχρι το 2002 ο γυμναστής βίασε τουλάχιστον τέσσερις φορές τη 13χρονη.

«Είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών της, αλλά και της ίδιας», είπε η εισαγγελέας, η οποία συνέχισε λέγοντας: «Με το ταλέντο που φάνηκε ότι έχει και κατά την απολογία του καθήλωσε τη βούληση της 13χρονης. Είχε αντιληφθεί ότι ήταν ένα ευάλωτο κορίτσι και το εκμεταλλεύτηκε. Την έπεισε ότι ήταν αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών και πως αυτός ήταν ο κατάλληλος προπονητής γι' αυτήν. Την πήρε στην πιο κρίσιμη ηλικία της ζωής της, αυτήν της εφηβείας, οπότε και συμβαίνουν καταιγιστικές αλλαγές, και την έκανε πειθήνιο όργανό του», ανέφερε η εισαγγελέας.

«Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει ένα κορίτσι 13 χρονών όταν τη βίαζε αυτός που εμπιστευόταν απόλυτα;», αναρωτήθηκε η κ. Πολιτάκη, η οποία σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τους ισχυρισμούς που ανέπτυξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ο οποίος είπε ότι η κοπέλα ήταν «σεξουαλικά πεπειραμένη» κι ότι η ίδια του είχε πει να την αντιμετωπίζει σαν γυναίκα, είπε: «Όταν το κορίτσι βιάστηκε για πρώτη φορά, δεν της είχε έρθει καν η έμμηνος ρύση. Στην ηλικία των 13 ετών το σώμα της παρέπεμπε σε παιδί κι όχι σε γυναίκα, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κατηγορούμενος».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη σπαραξικάρδια απολογία της 28χρονης - σήμερα - κοπέλας, η οποία είχε πει ότι, όταν βιάστηκε, «ήθελε να βγάλει την ψυχή της από το σώμα της», και αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να το πει αυτό μια γυναίκα για κάποιον που ήθελε και είχε ερωτευτεί, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα ο 54χρονος.

Την απειλούσε ότι θ' αυτοκτονήσει

Ακόμη τόνισε το γεγονός ότι ακόμη και μετά που άρχισε να γίνεται γνωστό το τι συνέβαινε, οι απειλές του κατηγορουμένου συνεχίστηκαν, καθώς, όπως είπε η εισαγγελέας, ο 54χρονος ασκούσε ψυχολογική βία στο κορίτσι, λέγοντάς του ότι θα αυτοκτονήσει κι ότι μαζί του στο θάνατο θα πάρει και το παιδί του.

Η εισαγγελέας είπε, ακόμη, ότι όσα χρόνια είναι εισαγγελέας δεν έχει ξανακούσει πιο συγκλονιστική κατάθεση από αυτήν της κοπέλας: «Έστω ότι όντως είχε ερωτευτεί το γυμναστή της. Θα είχε αυτήν τη στάση στην κατάθεσή της; Δεν είναι δυνατόν να ψεύδεται. Εγώ, κάθε φορά που έκανε παύση, κρατούσα την αναπνοή μου γιατί ένιωθα ότι από στιγμή σε στιγμή θα κατέρρεε».

54χρονος: «Είχαμε ερωτική σχέση»

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η απολογία του 54χρονου, ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε βίασε την 28χρονη - σήμερα - κοπέλα και πως ό,τι γινόταν μεταξύ τους γινόταν πάντα επειδή το ήθελε και αυτή.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας του, ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από την οικογένειά του, ενώ - τουλάχιστον πέντε φορές - έβαλε τα κλάματα.

Ο γυμναστής υποστήριξε ότι η 13χρονη ήταν αυτή που τον προσέγγισε πρώτη, χαϊδεύοντάς τον, κάποια μέρα που είχαν πάει εκδρομή, ενώ πρόσθεσε ότι ποτέ δε θα έκανε κάτι μαζί της εάν αυτήν δεν του είχε εξομολογηθεί ότι είναι «πεπειραμένη σεξουαλικά».

«Ήταν ερωτική σχέση. Ανάρμοστη μεν, ερωτική σχέση δε», είπε ο κατηγορούμενος. «Με ξελόγιασε αυτή, την ξελόγιασα κι εγώ. Μπήκε ο διάολος μέσα μου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν συνευρίσκονταν ερωτικά.

«Μου ασκούσε βία», ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, λέγοντας ότι το κορίτσι τού έστελνε μηνύματα στο κινητό ακόμα κι όταν αυτός βρισκόταν με την οικογένειά του.

Ο 54χρονος είπε, εξάλλου, ότι ακόμη τυραννιέται που δεν ήταν σωστός απέναντι στη σύζυγό του. «Δεν τήρησα μία από τις δέκα εντολές, καθώς διέπραξα το αμάρτημα της μοιχείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως όλα είναι σκευωρία σε βάρος του λόγω της πολιτικής του μεταπήδησης σε άλλο κόμμα και συγκεκριμένα στη Χρυσή Αυγή, με την οποία μάλιστα η σύζυγός του υπήρξε υποψήφια βουλευτής. Και ήδη από εκείνη την περίοδο ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές. «Με λένε φασίστα. Δε δέχομαι το χαρακτηρισμό του φασίστα και του ναζιστή που μου προσδίδουν. Ο παππούς μου κατάγεται από τα καμένα από τους Γερμανούς χωριά της Βιάννου. Εάν δεν είχα ασχοληθεί με τη Χρυσή Αυγή, δε θα έφτανα ποτέ κατηγορούμενος στο δικαστήριό σας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι άνθρωπος της εκκλησίας κι ότι απεχθάνεται τη βία.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News