default-image

Οργή ξενοδοχοϋπαλλήλων λόγω παρακράτησης φόρου

Οικονομία
Οργή ξενοδοχοϋπαλλήλων λόγω παρακράτησης φόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύελλα οργής από ξενοδοχοϋπάλληλους και εποχιακά εργαζόμενους που αντικρίζουν τους μισθούς τους να "ψαλιδίζονται" δραματικά λόγω της παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών για 14 μήνες και όχι με βάση τις αποδοχές 6 μηνών, όσο δηλαδή εργάζονται βάση σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Η νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει κάνει άνω-κάτω,  τους ξενοδοχοϋπάλληλους, οι οποίοι έτριβαν τα μάτια τους όταν αντίκρισαν την ιδιαίτερα υψηλή παρακράτηση φόρου και καλούν τη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την επίμαχη παράγραφο που έχει ανάψει για τα καλά "φωτιές" στις τσέπες τους.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία και προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις, ενώ όπως υποστηρίζουν, η παρακράτηση φόρου γίνεται πλέον κάθε μήνα, την ώρα που εργάζονται, όχι όλο το χρόνο, αλλά για πέντε ή έξι μήνες.

Η επίμαχη εγκύκλιος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους εποχικά εργαζόμενους που κάνουν λόγο για ένα πλασματικό φόρο μισθωτών υπηρεσιών που ψαλιδίζει σημαντικά το μισθό τους.

Την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου του υπουργείου Οικονομικών ζητά ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, ενώ παρέμβαση για το ζήτημα προς το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει και το Εργατικό Κέντρο που κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News