Ειδήσεις

Τους "έκαψαν" τα "φρουτάκια"

Συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ένας 50χρονος και μια 53χρονη, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων από αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δέκα ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι ήταν πρόσφοροι σε πελάτες και θαμώνες του καταστήματος, ενώ ο 50χρονος και η 53χρονη ως εργαζόμενοι του καταστήματος, αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, με τη χρήση τηλεχειριστηρίου απενεργοποίησαν τη λειτουργία απαγορευμένου τυχερού παιγνίου.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ως προερχόμενο από τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, οι ανωτέρω συλληφθέντες στερούνται πιστοποιητικού υγείας από την αρμόδια Αρχή, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεχειριστήριο κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχόλια