default-image

Τalos προς Λότζια: "Eάν μας κλείσετε να μας αποζημιώσετε"

Κρήτη
Τalos προς Λότζια: "Eάν μας κλείσετε να μας αποζημιώσετε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δήμου Ηρακλείου, με την οποία εκκρεμεί η επιβολή λουκέτου στο εμπορικό κέντρο Talos, ζητά πλέον η ιδιοκτήτρια εταιρεία. Με ανακοίνωσή της καλεί τη δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια αποδεχόμενη, όπως υποστηρίζει, το γεγονός ότι τo Τalos ήδη έχει ενταχθεί στο νόμο περί αυθαιρέτων (Ν. 4178/2013).

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι η οικοδομική άδεια που διαθέτει το εμπορικό κέντρο είναι νόμιμη και δεν έχει αμφισβητηθεί από οποιαδήποτε δικαστική Αρχή και βάσει αυτής η εταιρεία προχώρησε στην επένδυση εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο η εταιρεία σπεύδει να δώσει και μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, αφού υποστηρίζει ότι ενδεχόμενο λουκέτο στο Talos θα σηματοδοτήσει μπαράζ λουκέτων σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην παραλιακή, αφού αυτομάτως ο Δήμος θα αναγνωρίζει ότι οι άδειές τους δεν πληρούν τους όρους χρήσης γης, που αποτέλεσε και την αφορμή για να χαρακτηριστεί μη σύννομη η λειτουργία του Talos με απόφαση του ΣτΕ.

Μάλιστα προαναγγέλλεται, έστω και έμμεσα, η διεκδίκηση αποζημιώσεων ύψους εκατομμυρίων ευρώ που θα κληθεί να καταβάλει ο Δήμος Ηρακλείου σε περίπτωση που ακυρώσει ουσιαστικά την οικοδομική άδεια που είχαν εκδώσει οι δικές του υπηρεσίες.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ανακοίνωσης:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News