Ειδήσεις

Λαική συνέλευση για τις ανεμογεννήτριες στα Παλαιά Ρούματα

«Το Χωροταξικό της Περιφέρειας προτείνει το Αποπηγάδι ως τη μεγαλύτερη ενεργειακή ζώνη ΑΠΕ από τις 8 που χωροθετούνται σε όλη την Κρήτη με την εγκατάσταση 556 MW, σχεδόν όσα καταναλώνονται σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη». Και αυτό παρά την ύπαρξης φωλιών Χρυσαετού, αυστηρά προστατευόμενου από τη νομοθεσία σπάνιου και υπό εξαφάνιση αρπακτικού.

Αυτά υποστηρίζει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα, η οποία καλεί σε λαϊκή συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα την Πέμπτη 4 Ιουνίου και ώρα 8:30 το βράδυ στην πλατεία του χωριού.

Οι διοργανωτές της συνέλευσης διαμαρτύρονται που γίνονται σχέδια για την περιοχή ερήμην των κατοίκων και υπενθυμίζουν πως τα ΜW που προβλέπεται να παραχθούν θα είναι «άχρηστα για την ηλεκτροδότηση του νησιού, αφού έχει αποδειχτεί ότι, λόγω της μεταβλητότητας και μη προβλέψιμης παραγωγής των ΑΠΕ, το πολύ ένα 10% της ονομαστικής τους ισχύος εγχέεται στο δίκτυο, ενώ αυξάνονται συνεχώς και υπέρογκα οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς βεβαίως να κλείνουν οι συμβατικοί σταθμοί ρεύματος»...

Σχόλια