Ειδήσεις

Αγωνίας συνέχεια για τον αγνοούμενο ψαροντουφεκά

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι έρευνες από ξηράς και από  θαλάσσης, για τον εντοπισμό του 38χρονου ερασιτέχνη αλιέα από τη Σκοπή, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 9 το πρωί της Κυριακής, κάνοντας υποβρύχιο ψάρεμα με τον (επίσης 38χρονο κουμπάρο του) Αντώνη Κοντολαιμάκη, αγρότη, κάτοικο Χανδρά Σητείας.

«Είμαστε αχώριστοι φίλοι από τα παιδικά μας χρόνια. Πηγαίναμε τακτικά για ψάρεμα με ψαροντούφεκο, αλλά δεν βουτούσαμε περισσότερο από τα 6 έως 7 μέτρα. Ψαρεύαμε μικρά ψάρια και δεν μπαίναμε σε βαθειά νερά. Το πρωί της Κυριακής ξεκινήσαμε από το Γούδουρα και πέσαμε στο νερό γύρω στις 6.30 με το πρώτο φως της μέρας. Είχαμε απομακρυνθεί γύρω στα 200 μέτρα ο ένας από τον άλλο. Εγώ είχα μείνει πιο κοντά στο Γούδουρα. Ένας ντόπιος ψαράς είχε δει τον κουμπάρο μου, Νεκτάριο Λογκάκη, που είναι πλακατζής στο επάγγελμα, να βουτά και να μην ξαναβγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας. Αυτός με ειδοποίησε και αυτός βρήκε τη σημαδούρα του, το ένα του βατραχοπέδιλο και τα ψαροντούφεκά του», μας είπε φανερά ταραγμένος από την εξαφάνιση του αδερφικού του φίλου και κουμπάρου του, ο Αντώνης Κοντολαιμάκης, παραμένοντας όλη μέρα πάνω στο φουσκωτό σκάφος του βετεράνου βατραχανθρώπου των ΟΥΚ και εμπειρογνώμονα ναυαγίων κ. Νίκου Λαμπράκου, ο οποίος "χτενίζει" από το πρωί της Κυριακής το βυθό με την εξαμελή ομάδα της "labrakos team divers" την περιοχή όπου αναζητείται ο 38χρονος.

«Χθες οι έρευνές μας, ξεκίνησαν από το γιαλό προς τα βαθειά νερά και ήταν σε βάθος 6 έως 7 μέτρων. Τη δεύτερη μέρα οι έρευνες μας συνεχίστηκαν από τα βαθειά νερά προς την ξηρά, με τα έξι παιδιά της ομάδας μου αλλά και τους άλλους αυτοδύτες που συμμετέχουν στις έρευνες, να φτάνουν ακόμα και σε βάθος 60 μέτρων. Οι έρευνες είναι πολύ δύσκολες και τα ρεύματα στο βυθό δε μας βοηθούν καθόλου. Έχουμε βρει τη σημαδούρα του, ένα του βατραχοπέδιλο και τα ψαροντούφεκά του, για το λόγο αυτό ερευνούμε ακόμα σε αυτή την περιοχή που μας υπέδειξε ο κουμπάρος του αγνοούμενου. Επειδή τα ευρήματα μας δείχνουν ότι ο 38χρονος έχει πάνω του τα βαρίδια με τα οποία κολυμπούσε, συνεχίζουμε να ψάχνουμε στην ίδια περιοχή», μας είπε ο 48χρονος αυτοδύτης κ. Νίκος Λαμπράκος σε ένα διάλειμμα του,  πριν βουτήξει ξανά στα βαθειά νερά, για να συνεχίσει την προσπάθεια ανεύρεσης του 38χρονου πλακατζή.

Ο κ. Νίκος Λαμπράκος, έχοντας συμπληρώσει 10.000 ώρες κατάδυσης, συμμετείχε στην περισυλλογή και στη διάσωση των ναυαγών του "Σάμινα", και στην περισυλλογή των πιλότων των δύο μαχητικών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία συγκρούστηκαν κοντά στη νήσο Χρυσή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ήρωας πιλότος της Π.Α. Σήφης Αναστασάκης.

Ο κ. Λαμπράκος με την ομάδα του, ήταν εκείνος που βρήκε στο βυθό ανατολικά της Ιεράπετρας, στη θέση Κάτεργο στις 19 Απριλίου του 2013, πνιγμένο, τον φυσιοθεραπευτή Γιώργο Κουβάκη, που είχε χαθεί για 12 ολόκληρες μέρες, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε με άλλους τρεις φίλους του, αναποδογύρισε τη στιγμή που έβγαιναν από το λιμάνι της Ιεράπετρας με προορισμό τη Χρυσή.

Εκτός από την ομάδα των αυτοδυτών του Νίκου Λαμπράκου, στις έρευνες συμμετέχουν αυτοδύτες από το καταδυτικά κέντρα του Λευτέρη Παπαμιχαήλ και του Γιώργου Ξενικάκη από την Ιεράπετρα, η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης με τον Δημήτρη Κουλουγουσίδη από τον Άγιο Νικόλαο, 4 αυτοδύτες του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησαν τις καταδύσεις αργά το απόγευμα, οι εθελοντές Σαμαρείτες της Ιεράπετρας και της Σητείας από ξηράς, μαζί με τα  περιπολικά αυτοκίνητα του Λιμενικού Σώματος που ερευνούν κατά μήκος της ακτογραμμής.

Την Κυριακή στις έρευνες συνέδραμε και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο μεταξύ προβληματισμό έχουν δημιουργήσει όλα όσα έχει πει στις Λιμενικές Αρχές, ο ψαράς από τον Γούδουρα, που λέει ότι είδε για τελευταία φορά τον αγνοούμενο να βουτά σε βάθος 20 έως 25 μέτρων και να χάνεται, ενώ ο άνθρωπος που αναζητείται σύμφωνα με τον κουμπάρο του Αντώνη Κοντολαιμάκη, δεν βουτούσε ποτέ σε τέτοια βάθη.

Στην υπόθεση αυτή, οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, και ερευνούν μεθοδικά και με μεγάλη προσοχή όλα τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία. Εκείνο που θα φωτίσει το μυστήριο με το οποίο καλύπτεται αυτή η περίεργη εξαφάνιση, είναι πρώτα απ' όλα η εύρεση του αγνοούμενου, ζωντανού ή νεκρού.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια