Ειδήσεις

"Υιοθέτησε" την 62 Μαρτύρων και την εξωραΐζει εθελοντικά

Το δικό του λιθαράκι στην καθαριότητα και στο πράσινο βάζει εδώ και αρκετά χρόνια ο κ. Μάνος, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για εθελοντές που αγαπούν το Ηράκλειο, καθώς καθαρίζει, φυτεύει λουλούδια και βάφει αρκετές ζαρντινιέρες στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Ο κ. Μάνος, που είναι συνταξιούχος, αγαπάει το πράσινο και την καθαριότητα και το αποδεικνύει στην πράξη εδώ και αρκετά χρόνια.

Αντί να κάθεται στο καφενείο και να παίζει τάβλι, απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, όπου απομακρύνει τα χόρτα και τα αποτσίγαρα στις απεριποίητες ζαρντινιέρες, τις οποίες μάλιστα βάφει με δικά του έξοδα.

Για τον ίδιο, η καθαριότητα είναι στάση ζωής. Έμαθε, όπως λέει, στην καθαριότητα από την εργασία του και όταν βλέπει απαράδεκτες εικόνες στους δρόμους και τη φύση θλίβεται και πιάνει… δουλειά.

Από Χανιώπορτα έως και Γιόφυρο, η περιοχή αποκτά χρώμα, με τον ίδιο να έχει… υιοθετήσει το συγκεκριμένο δρόμο, όπου ασυνείδητοι οδηγοί πετούν ό,τι βρουν, ακόμη και στις ζαρντινιέρες.

Μάλιστα έχει καταφέρει να "μεταμορφώσει" την περιοχή αποτελώντας πρότυπο ενεργού πολίτη, όντας λάτρης της φύσης και της καθαριότητας.

Τις πράσινες πινελιές του εθελοντή συνταξιούχου επικροτεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος πρόκειται να στηρίξει τις προσπάθειές του, δίνοντάς του μπογιά για να αλλάξει την όψη και σε άλλες ζαρντινιέρες, οι οποίες είναι απεριποίητες και σε αρκετά σημεία γεμάτες με αποτσίγαρα.

Ενόψει μάλιστα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, ο κ. Ινιωτάκης στέλνει το μήνυμα για ένα καθαρό και πράσινο Ηράκλειο, καλώντας τους πολίτες να γίνουν εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Παπαδάκη.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια