Ειδήσεις

Νεαροί είχαν βάλει στο μάτι τη σύνταξη ηλικιωμένου

Δεν είχαν προλάβει καλά-καλά να "ανοίξουν" το σπίτι προκειμένου να το ληστέψουν και πιάστηκαν στα πράσα. Ο λόγος για τέσσερις νεαρούς που έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να έχουν εισέλθει σε σπίτι 78χρονου, το οποίο είχαν "βάλει στο μάτι", προσπαθώντας οι δύο να κλέψουν χρήματα, ενώ οι άλλοι δύο εκτελούσαν χρέη τσιλιαδόρου.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες είχαν αφαιρέσει ξανά χρήματα από το ίδιο σπίτι, καθώς και τα κλειδιά του ιδιοκτήτη, ενώ το πρωί της σύλληψής τους εμφανίστηκαν μπροστά στον 78χρονο ως άτομα που ζητούσαν εργασία και του έκλεψαν κι άλλα χρήματα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου συνέλαβαν χθες (25.05.2015) το βράδυ τρεις νεαρούς Έλληνες ηλικίας 20, 19 και 21 ετών και έναν 19χρονο Βούλγαρο που κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες (25.05.2015) το βράδυ, οι δύο Έλληνες, ο 20χρονος και ο 19χρονος, εισήλθαν στο σπίτι του 78χρονου, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, ο 21χρονος και ο 19χρονος Βούλγαρος, ως συνεργοί (τσιλιαδόροι).

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι οι δύο 19χρονοι, χθες (25.05.2015) το πρωί, είχαν μεταβεί στην οικία του 78χρονου, με το πρόσχημα ευρέσεως εργασίας, και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και τα κλειδιά της οικίας του 78χρονου, ενώ ο 20χρονος με τον 21χρονο στις 17.05.2015, αφού παραβίασαν την οικία του θύματος, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.

Στην κατοχή του 19χρονου ημεδαπού βρέθηκαν τα κλειδιά της οικίας του 78χρονου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια