Ειδήσεις

Συνάντηση Κ. Δερμιτζάκη με υπουργό Δ. Στρατούλη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστή Δερμιτζάκη και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη με τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Στρατούλη, στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα του ΙΚΑ στο νομό. Ενημερώθηκε επίσης για τη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του Πολυιατρείου του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά η προεργασία και η ωριμότητα του έργου και το μεγάλο κόστος που έχει ήδη δαπανηθεί καθώς και η σημασία που έχει για την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νομό και για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ΙΚΑ, που σήμερα στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο. Ο νομός Λασιθίου και ο νομός Λακωνίας είναι οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έχουν πολυιατρείο, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και υστερήσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασφαλισμένων.  

Ο υπουργός εκδήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την πορεία του έργου και έδωσε  άμεσα εντολή στη αρμόδια Υποδιοικήτρια του ΙΚΑ για περαιτέρω έλεγχο της υπόθεσης και άμεση απάντηση. Ο κ. Στρατούλης ζήτησε και ενημερώθηκε επίσης για τις προκηρύξεις των επικουρικών και μόνιμων ιατρών στο νομό.

Ο υπουργός είδε θετικά τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον κ. Δερμιτζάκη και τον κ. Πεπόνη και υποσχέθηκε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να δοθούν απαντήσεις.

Σχόλια