Ειδήσεις

Καθιστική διαμαρτυρία για τη διεκδίκηση γερμανικών οφειλών

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για την υποστήριξη του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών πραγματοποιούν τα μέλη του "Κινήματος της Αξιοπρέπειας" που στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει τρεις ολιγοήμερες απεργίες πείνας στη Στοκχόλμη, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα (μπροστά στη γερμανική πρεσβεία). Λόγω της ηλικίας τους οι γιατροί απαγόρευσαν να κάνουν ξανά απεργία πείνας και έτσι, από τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Τα μέλη του "Κινήματος της Αξιοπρέπειας" στηρίζουν με ανιδιοτέλεια και προσωπικό κόστος τον ιερό αγώνα για τη δικαίωση της θυσίας του ελληνικού λαού και αξίζουν της υποστήριξής μας.  

«Δεν είναι μόνον οι ζωντανοί που ζητούν δικαίωση, αλλά και οι αδικοχαμένοι νεκροί και τα γεγονότα κραυγάζουν για αλήθεια, αποκατάσταση και δικαίωση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Όταν οι νεκροί μπορούν να γείρουν στο πλευρό τους

και να κοιμηθούν χωρίς παράπονο

ξέροντας πως δεν πήγε το αίμα τους του κάκου,

είναι η ειρήνη».

Γιάννης Ρίτσος».

Τα μέλη του "Κινήματος της Αξιοπρέπειας", στη συνέχεια των απεργιών πείνας που πραγματοποίησαν στη Στοκχόλμη, μπροστά στο Σουηδικό Κοινοβούλιο (2-6 Μαΐου 2014), στις Βρυξέλλες, μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο (15-18 Ιουλίου 2014) και στην Αθήνα, μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία (15-18 Δεκεμβρίου 2014), πραγματοποιούν την πενθήμερη καθιστική διαμαρτυρία πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, ζητώντας από την κυβέρνηση της Ελλάδος να θέσει επίσημα, εδώ και τώρα, αίτημα προς τη Γερμανία για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο:

α) την αποπληρωμή του κατοχικού "δανείου"

β) τη δικαίωση και αποζημίωση των θυμάτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

γ) την αποζημίωση των καταστροφών των υποδομών (γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο κ.λπ.)

δ) την επιστροφή της κλαπείσας πολιτιστικής μας κληρονομιάς

«Οι θηριωδίες των τζιχαντιστών στη Συρία δεν είναι τίποτα μπροστά στις φρικαλεότητες των Γερμανών στο Δίστομο, στη Βιάννο, στο Χορτιάτη, στη Μαλάθυρο, στα Καλάβρυτα και σε άλλα 170 μαρτυρικά χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα μια πληγή, ένας πόνος, ένας θρήνος», αναφέρουν.

«Ακόμη και όταν για πολλοστή φορά δει κανείς τη συνέντευξη του Σουηδού καθηγητή Sture Linner δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Την επομένη της τριήμερης σφαγής ο καθηγητής επισκέφθηκε το Δίστομο ως επικεφαλής της επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Δεν πιστεύει στα μάτια του. Αυτό που βλέπει του θυμίζει εικόνες από την κόλαση του Δάντη: "Τα σώματά τους τα είχαν καρφώσει πάνω στα δέντρα, είχανε βγάλει τα μάτια τους, τα στήθη των γυναικών τα έκοψαν και τα έβαλαν στα γεννητικά όργανα των γυναικών και των κοριτσιών, όπως και χώμα, πέτρες και σπασμένα ποτήρια. Είχανε ανοίξει τα σώματά τους και είχανε βγάλει τα έντερα. Στους άντρες επίσης, έκοψαν τα σεξουαλικά τους όργανα και τα είχανε βάλει στα στόματά τους". Και μετά από μακρά σιωπή τελειώνει: "Αυτό είδα"!!!

Αυτοί δεν ήταν εγκληματίες στρατιώτες, δεν ήταν καν κτήνη. Ήταν τέρατα της Αποκαλύψεως.

Οι καταστροφές που επέφεραν τα γερμανικά στρατεύματα σε όλη την Ελλάδα ήταν βιβλικής μορφής.

• Την περίοδο από τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι τις 27 Απριλίου 1941 που παραδόθηκε η Ελλάδα στους ναζί, είχαμε 15.000 νεκρούς στα πεδία των μαχών.

• Την περίοδο 1941-42 είχαμε 258.000 νεκρούς από ασιτία στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος!!!

• Την περίοδο 1941-44, κοντά στις 60.000 απλοί και αθώοι πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκτελέστηκαν.

• Πάνω από 100.000 εστάλησαν όμηροι και κατέληξαν στα φρικαλέα στρατόπεδα της Γερμανίας. Μόνο μερικές εκατοντάδες, σκιές ανθρώπινων ρακών, επέστρεψαν στην πατρίδα.

Συνολικά στο 1.000.000 υπολογίζεται η μείωση του πληθυσμού της χώρας. Και ενώ οι κατοχικές δυνάμεις σκότωναν, βίαζαν, έκλεβαν, κατέστρεφαν και ο ελληνικός λαός ξεψυχούσε στους δρόμους των μεγάλων πόλεων από ασιτία, η Ελλάδα "δάνειζε" στη Γερμανία και την Ιταλία!!

"Και ένα μάρκο να ήταν…" (Μανώλης Γλέζος), εμείς θα βρισκόμασταν και πάλι εδώ γιατί "Καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια παρά να ζεις μάταια" (Μπέρτολτ Μπρεχτ)», καταλήγουν τα μέλη του "Κινήματος της Αξιοπρέπειας".

Σχόλια