Ειδήσεις

Χειροπέδες δύο χρόνια μετά σε 58χρονο χασισοκαλλιεργητή

Δύο χρόνια μετά και λίγο πριν "αναστήσει" νέα χασισοφυτεία στην περιοχή της Μεσαράς συνελήφθη ένας 58χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως καλλιεργητής των 60 δενδρυλλίων κάνναβης που είχαν εντοπιστεί σε περιοχή του δήμου Φαιστού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκύψει στη διάρκεια των τακτικών εξερευνήσεων που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΤΑΕ Μεσαράς σε αγροτικές τοποθεσίες τον Αύγουστο του 2013. Τα δενδρύλλια ήταν στο στάδιο της ανάπτυξής τους και είχαν φτάσει σε ύψος το 1,5 μέτρο όταν εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν. Η συγκεκριμένη φυτεία διέθετε πλήρες σύστημα ποτίσματος με λάστιχα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο καλλιεργητής ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο το χρόνο που περνούσε μέσα στη χασισοφυτεία. Από εκεί φαίνεται πως ξεκίνησαν οι έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών ώστε να φτάσει στην άκρη του νήματος, με τη συνδρομή των αποτελεσμάτων από τη σύγκριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και δειγμάτων γενετικού υλικού.

Αφού ο φάκελος συμπληρώθηκε, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο στο σπίτι του 58χρονου χθες το πρωί, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 σπόροι κάνναβης, καθώς, όπως φαίνεται, είχε σχέδια και για νέα καλλιέργεια.

Ο κρατούμενος, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Μίνι φυτεία

Την ίδια στιγμή τρεις νεαροί Ηρακλειώτες φαίνεται πως έκαναν από κοινού τα πρώτα βήματά τους στην καλλιέργεια μίνι φυτείας και της διακίνησης ναρκωτικών. Η παρέα έπεσε αρχικά σε μπλόκο του ΤΑΕ Ηρακλείου, τη στιγμή που εξελισσόταν μια ακόμη αγοραπωλησία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 34χρονο και ένας 22χρονο μέσα σε ένα φορτηγάκι, έξω από το οποίο στεκόταν και ο τρίτος της παρέας, ένας 24χρονος, ο οποίο, όπως αποδείχτηκε, είχε σκοπό να προμηθευτεί χασίς.

Κατά τον επιχειρούμενο έλεγχο, ο 22χρονος πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου μία αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 17,9 γραμμάρια κάνναβης. Στην κατοχή του 24χρονου "πελάτη" βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία με 0,7 γραμμάρια κάνναβης. Όπως φάνηκε, επρόκειτο για ντόπια και φρέσκια παραγωγή, γι' αυτό και ακολούθησε "εξόρμηση" στο αγρόκτημα του 34χρονου.

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου και της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν 5 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, άλλα 15,4 γραμμάρια κάνναβης σε αυτοσχέδια συσκευασία, 60 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης στην επιφάνειά της και σπόρους κάνναβης. Και οι τρεις κατέληξαν κρατούμενοι, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγάκι ως μέσο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια