Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με σχετικά μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας του νέου κύκλου κινητοποιήσεων που αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα η ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα.

Η συγκέντρωση κράτησε μια ώρα περίπου και το ραντεβού με τον κόσμο, που αναμένεται να είναι την επόμενη φορά περισσότερος, ανανεώθηκε για τις 11:30 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας παρουσία του νέου ΔΥΠΕάρχη κ. Νίκου Ηγουμενίδη.

«Παρόλο που θα επιθυμούσα πολύ να είμαι κοντά σας, είμαι υποχρεωμένος να απουσιάζω από την κινητοποίησή σας λόγω της απαραίτητης παρουσίας μου στο Κοινοβούλιο», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους συγκεντρωμένους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η κ. Μαρία Κτιστάκη εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα είπε ότι «απαιτούμε να επαναλειτουργήσει άμεσα η παθολογική κλινική τριάντα μέρες το μήνα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να δρομολογηθούν όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου μας», τόνισε.

Καταλήγοντας η κ. Κτιστάκη επισήμανε πως «πρέπει να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην υπάρξει καμία συρρίκνωση του οργανισμού, αντίθετα να προστεθούν οι οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών. Καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας να συμμετέχουν στη συνάντηση της Δευτέρας με τον κ. Ηγουμενίδη. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, απαιτούμε να ακούσουμε λύσεις για τα κρίσιμα προβλήματα του νοσοκομείου μας».

Νίκος Πετάσης

Σχόλια