Ειδήσεις

Ο Β. Λαμπρινός για την επέτειο κατά του Ναζισμού

«Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελεί ημέρα εορτασμού και μνήμης, απόδοσης τιμής προς τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα της Αντίστασης του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944)», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με αφορμή την ημέρα Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Τα τελευταία χρόνια οι εκφραστές του Φασισμού βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η αποδυνάμωση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, οι ανεπαρκείς πολιτικές πρακτικές, από κοινού με τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια των πολιτών, τα μεταναστευτικά ζητήματα, συγκροτούν προνομιακό πεδίο εξάπλωσης του Φασισμού. Τα καταστροφικά αποτελέσματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων τα γνωρίζουμε από την Ιστορία. Και ο τόπος μας έχει βιώσει τις σκληρότερες συνέπειες αυτών των φαινομένων.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους αυτούς ισχυροποιώντας τη Δημοκρατία, προσφέροντας ελπίδα, εργασία, αλληλεγγύη στους συμπολίτες, ουσιαστικές λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Αναδεικνύοντας την Παιδεία και τον Πολιτισμό ως βασικούς πυλώνες του τόπου μας».

Σχόλια