Ειδήσεις

Τραγωδία με νεκρούς ορειβάτες στη Σητεία

Τραγωδία, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πρώτες πληροφορίες, σήμερα με μία ομάδα αναρριχητών να θρηνεί νεκρούς στην προσπάθειά τους να διασχίσουν ένα φαράγγι!

Η ομάδα των επτά ορειβατών προσπαθούσε να διασχίσει ένα φαράγγι στην περιοχή της Σητείας, όταν δύο από τους ορειβάτες έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Οι δύο αναρριχητές έπεσαν από ύψος 100 μέτρων περίπου στο φαράγγι Κάτω Περβολακίων δήμου Σητείας, στην προσπάθειά τους, ως μέλη επταμελούς ομάδας αναρριχητών να περάσουν από το φαράγγι προς τη Μονή Καψά.

Για άγνωστους λόγους έχασαν την ισορροπία τους και βρέθηκαν στο βάθος του φαραγγιού.

Τα υπόλοιπα πέντε μέλη που αντιλήφθηκαν το ατύχημα κατέβηκαν το φαράγγι και βρέθηκαν κοντά τους, όσο το δυνατόν ταχύτερα, αφού ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Ο ένας από την ομάδα, που είναι γιατρός, διαπίστωσε το θάνατο του ενός από τους δύο, που λόγω της πτώσης από μεγάλο ύψος έφεραν πολλαπλά τραύματα σε όλο τους το σώμα.

Λίγο πριν τις 2 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκε άμεσα, κινητοποίησε και εθελοντικές οργανώσεις, έφτασε στο σημείο και η ΕΔΕΑΚ, και όλοι μαζί προσπαθούσαν να φτάσουν με τα φορεία και να ανασύρουν τους δύο νεκρούς.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια