Ειδήσεις

Σε απεργία οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Σε απεργία προχωράει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, με κύριο αίτημα την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δε θέλει να βλάψει τον κόσμο του τουρισμού, ωστόσο δεν μπορεί να επιτρέψει «σε κάποιους να πλουτίζουν εις βάρος των εργαζομένων».

Καλώντας δε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να προχωρήσει στην άμεση υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύβασης Εργασίας, προειδοποιεί με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης, «το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο Ερμής" προχωρά σε προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 15 Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή, για την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2016 στο σύνολο του κλάδου.

Παρά το γεγονός ότι το Σωματείο ήρθε σε συμφωνία και υπογράφτηκε Σ.Σ.Ε με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κάποιοι προσπαθούν να διαβάλουν την παραπάνω συμφωνία, εκβιάζοντας τους εργαζομένους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με δυσμενέστερους όρους.

Το Σωματείο είναι αποφασισμένο να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δε θα επιτρέψει συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Καλούμε το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης καθώς και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων μη μέλη του συνδέσμου να σεβαστούν την παραπάνω συμφωνία και να συνυπογράψουν την τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το Σωματείο σε καμία περίπτωση δε θέλει να βλάψει τον κόσμο του τουρισμού, αλλά δεν μπορεί όμως να επιτρέψει σε κάποιους να πλουτίζουν εις βάρος των εργαζομένων.

Ήδη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει ένας αγώνας προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων μας με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να προχωρήσει στην άμεση υποχρεωτικότητα της Σ.Σ.Ε μας, με σκοπό τη διασφάλιση του κοινωνικού διαλόγου για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και διακρίσεων».

Σχόλια