Ειδήσεις

Σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί το ΠΑΜΕ

Σε σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί ο χαρακτήρας των εξελίξεων και τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, με σκοπό να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση, όπως αναφέρει, καλεί σωματεία και συνδικαλιστές η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «με ακόμα περισσότερες δυνάμεις, πιο αποφασιστικά, αξιοποιώντας την επιτυχία των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων, τα ταξικά συνδικάτα κλιμακώνουμε τη δράση μας.

H κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό και η καταγραφή του περιεχόμενου της ως δείγμα προόδου σημαίνει ότι φτάνουμε ακόμα πιο κοντά σε νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα.

Η κοινή δήλωση αποτελεί προάγγελο νέας συμφωνίας λαιμητόμου για το λαό, νέου "μνημονίου".

Δε χαρίζουμε τίποτα στα μονοπώλια, στην Ε.Ε. και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε, να βαδίζουμε ένα δρόμο θυσιών με μόνο κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο.

Παλεύουμε για την ανάκτηση όσων έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια, παλεύουμε για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας.

Βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης μας

• το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,

• το θέμα ανεργίας και της υγείας που καίνε και ταλαιπωρούν κάθε φτωχή εργατική και λαϊκή οικογένεια, καθώς και

• κάθε οξυμμένο πρόβλημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, που μας κάνει τη ζωή μας δύσκολη όπως η απλήρωτη εργασία.

Δυναμώνουμε το μέτωπό μας απέναντι στην εργοδοσία και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αρνούνται να υπογράψουν νέες ΣΣΕ και που αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να κάνουν τη ζωή των εργατριών και των εργατών ακόμα χειρότερη.

Επιδιώκουμε να ανοίξει η συζήτηση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι θέση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που προετοιμάζει η νέα κυβέρνηση, απέναντι στο τσάκισμα μισθών, εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.

Η οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή θύελλα είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μια πλατιά σύσκεψη σωματεία και συνδικαλιστές, ώστε να γίνει συζήτηση για το χαρακτήρα των εξελίξεων και τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση

Όλοι στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Μάη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου».

Σχόλια