Ειδήσεις

Ελεύθερη με όρους η 55χρονη απατεώνισσα

Με τον όρο να δίνει το "παρών" μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερη, μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 55χρονη νοικοκυρά από την ενδοχώρα του Ηρακλείου, η οποία κατάφερε να βάλει στην τσέπη της μέσα σε τριάμισι χρόνια πάνω από 50.000 ευρώ εντάσσοντας δήθεν σε επιδοτούμενα προγράμματα όχι έναν και δύο, αλλά συνολικά 36 συμπολίτες μας!

Η 55χρονη, που αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της, συνελήφθη το πρωί της περασμένης Τετάρτης με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από καταγγελία ενός από τα θύματά της. Λίγες ώρες αργότερα, βροχή άρχισαν να πέφτουν οι καταγγελίες και από τα υπόλοιπα άτομα που φέρεται να εξαπάτησε.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, η 55χρονη, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι παντρεμένη και ζει στην ενδοχώρα του Ηρακλείου ασχολούμενη με οικιακά, προσποιούνταν την υπάλληλο Δημόσιας Υπηρεσίας. Με το πρόσχημα ότι θα εντάξει σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα τέσσερις Ηρακλειώτες, και συγκεκριμένα έναν 27χρονο, έναν 47χρονο και δύο γυναίκες ηλικίας 26 και 23 ετών, κατάφερε να της καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά. Είχε τον τρόπο να τους πείθει ότι απαιτούνται χρήματα που έπρεπε να δοθούν προκαταβολικά για τη διαδικασία της ένταξής τους στα προγράμματα.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης σε συνάντηση που είχε με τον 27χρονο και την 26χρονη, απέσπασε συνολικά και από τους δύο το χρηματικό ποσό των 526 ευρώ, ενώ από την 23χρονη, με την ίδια μέθοδο, είχε αποσπάσει τον τελευταίο μήνα το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και ενδελεχή προανάκριση της υπόθεσης προέκυψε ότι η 55χρονη από το τέλος του έτους 2011 έως και τις 28 του περασμένου μήνα προσποιούνταν την υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος. Έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά της, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με το πρόσχημα της ένταξής τους σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από ακόμη 32 άτομα!

51 χιλιάδες ευρώ η λεία της

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισε η 55χρονη από τις συγκεκριμένες πράξεις ανέρχεται στα 51.568 ευρώ. Οι παράνομες δραστηριότητες της 55χρονης καταγγέλθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες του Απριλίου τόσο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 55χρονη, η οποία μέχρι στιγμής ενώπιον των αστυνομικών αρνείται κάθε κατηγορία. Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και σήμερα Σάββατο πέρασε και πάλι το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή για απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ατόμων, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Μαρία Μαυρομάτη, Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια