Ειδήσεις

Αγωνία για την 25χρονη που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Νεπάλ

Αγωνία στην οικογένεια της 25χρονης Κλειώς Ρουσσομουστακάκη που βρέθηκε τη στιγμή του φονικού σεισμού στην πρωτεύουσα του Νεπάλ και επέζησε καθαρά από θαύμα σύμφωνα με τα όσα η ίδια ανέφερε στην οικογένειά της μέσω του διαδικτύου.

Το παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο πατέρας της Γιώργος Ρουσσομουστακάκης.

Από την άλλη άγιο είχε ο Σοφοκλής Πλαΐτης, που μία ώρα πριν αναχώρησε από την περιοχή. Ο ίδιος περιέγραψε τις δύσκολες που πέρασε και βέβαια αναφέρθηκε στην καλή του τύχη.

Η 25χρονη κοπέλα βρέθηκε τη στιγμή του φονικού σεισμού στην πρωτεύουσα του Νεπάλ και επέζησε καθαρά από θαύμα. Λίγες ώρες μάλιστα μετά από την ισχυρή δόνηση που ισοπέδωσε την περιοχή, κατάφερε να επικοινωνήσει μέσω διαδικτύου με τους γονείς της που ανησυχούσαν για τη ζωή της και τους καθησύχασε, λέγοντας ότι η ίδια είναι καλά στην υγεία της και πως δεν έχει υποστεί το παραμικρό. Ωστόσο εκφράζει την αγωνία της καθώς μέσα στο χαμό που έχει προκύψει αδυνατεί να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της.

 

Παράλληλα δηλώνει ότι οι συνθήκες διαβίωσης εκεί όπου βρίσκεται γίνονται μέρα με τη μέρα χειρότερες. Μιλώντας για τις ώρες αγωνίας που βίωσαν μέχρι να μάθουν ότι το παιδί τους χαίρει άκρας υγείας ο πατέρας της κ. Γιώργος Ρουσσομουστακάκης με τον οποίο επικοινωνήσαμε, δήλωσε ότι «το Σάββατο δεν είχαμε επικοινωνήσει καθόλου και καταφέραμε να μιλήσουμε την Κυριακή. Πήγε σε μέρος όπου είχε ίντερνετ και έτσι την ακούσαμε να μας λέει ότι ήταν καλά. Είχε πάει στο Νεπάλ για το Πάσχα με μια παρέα φίλων οι οποίοι πρόλαβαν και επέστρεψαν σπίτια τους πριν σημειωθεί ο σεισμός. Εκείνη αποφάσισε να μείνει μια βδομάδα επιπλέον στην περιοχή με τον Πορτογάλο φίλο της, προκειμένου να προσφέρει εθελοντική εργασία σε σχολείο διδάσκοντας Αγγλικά»..

Ο πατέρας της Κλειώς πρόσθεσε καταλήγοντας πως η κόρη του είχε προγραμματίσει να επέστρεφε αύριο και μάλιστα είχε βγάλει και εισιτήριο. Όμως τώρα έτυχε αυτή η ατυχία. Σήμερα μάλιστα θα προσπαθούσε να κατέβει στο Κατμαντού, αλλά δεν ξέρει με την κατάσταση που επικρατεί εκεί πόσο εφικτό είναι αυτό διότι οι συγκοινωνίες είναι κομμένες. «Εγώ έχω επικοινωνήσει με τον πρόξενο και περιμένω νέα επικοινωνία μας προκειμένου να δούμε πώς το παιδί θα μπορέσει να επιστρέψει», λέει ο πατέρας της 25χρονης.

Σχόλια