Ειδήσεις

Άγ. Νικόλαος: Ρυθμίσεις για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση

Κυκλοφοριακές διεξόδους με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την άσκοπη κυκλοφορία οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Αγίου Νικολάου, επεξεργάζεται η νέα Δημοτική Αρχή.

Όπως έγινε γνωστό σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη, της γέφυρας του Ξηροποτάμου με στόχο να "επικοινωνήσουν"  και σε δεύτερο σημείο κυκλοφοριακά, η περιοχή του Σταυρού με περιοχές του παλιού σχεδίου πόλης!

Σε επανειλημμένες συζητήσεις της δημοτικής Αρχής, με το μελετητικό γραφείο του κ. Εμμ. Βοσκάκη που έχει αναλάβει τη μελέτη, προτάθηκε η μετακίνηση της γεφυρας - προς τα δυτικά- με στόχο να λειτουργήσει κυκλοφοριακά αποδοτικότερα το "κομμάτι" από την περιοχή του Σταυρού, που λόγω της θέσης του αλλά και της διαμόρφωσης των  δρόμων ουσιαστικά υπήρξε αδυναμία σύνδεσης με τον παραποτάμιο δρόμο.

«Με τις προτάσεις που τελικά επιλέγηκαν», όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός «και τις κυκλοφοριακές συνδέσεις, που συμφωνήθηκαν με το μελετητικό γραφείο θεωρούμε ότι θα υπάρξει λύση», ενώ σε ότι αφορά τον περιφερειακό δρόμο του Σταυρού, όπως εξήγησε «δε δύναται να λειτουργήσει κατά τον αρχικό σχεδιασμό, δεδομένου ότι στην περιοχή του κόμβου Κριτσάς, η οδός Νεαπόλεως έχει καταληφθεί από τον ΒΟΑΚ, και συνεπώς υπογράμμισε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σωστά την διανομή της κυκλοφορίας η οποία θα οδηγείται προς τον Σταυρό αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις».

Με αφορμή την υλοποίηση της γέφυρας, ο δήμαρχος τόνισε πως «που ελπίζουμε να μη δαπανηθεί πολύτιμος χρόνος, αν και αυτό εξαρτάται εν πολλοίς από τα οικονομικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται από εδώ και στο εξής - εξήγησε - θα αναζητηθούν και άλλες κυκλοφοριακές διεξόδοι, ούτως ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την περιοχή και κυρίως να αποφορτήσουμε το κέντρο της πόλης, από την άσκοπη κυκλοφορία οχημάτων».

Διάλογος και κατάλληλη προετοιμασία

Ο κ. Ζερβός αναφερόμενος στις συνεδριάσεις που πραγματοποιεί η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου, δήλωσε ότι «στο μικρό διάστημα που προηγήθηκε από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής, δε θα μπορούσε να υπάρξει διάλογος, αλλά και η κατάλληλη προετοιμασία, προκειμένου προτάσεις που σχετίζονται με κυκλοφοριακές αλλαγές στην πόλη να έρθουν προς συζήτηση στο Δ.Σ. και να ψηφιστούν».

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως «την επόμενη χρονιά θα είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το σενάριο λειτουργίας της πόλης από το οποίο θα προκύψει και το σενάριο κυκλοφορίας, ούτως ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας των πολιτών για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ουσιαστικές τομές σε ζητήματα που κατά κοινή ομολογία σχετίζονται με τη σωστή λειτουργία της πόλης, λαμβάνοντας αποφάσεις που στη συνέχεια δεν θα υποχρεωθούμε να τις πάρουμε πίσω».

Σχόλια