Ειδήσεις

Τύχη βουνό: Σώθηκε Κρητικός επειδή... έπεσε θύμα απάτης

Τελικώς, η τύχη είναι... μεγάλη υπόθεση! Είχαμε γράψει προ ημερών για τον Κρητικό που "εγκλωβίστηκε" στο Κατμαντού και δεν μπόρεσε - μαζί με μια ομάδα από άλλα μέρη της Ελλάδας - να συνεχίσει την ανάβαση του Έβερεστ.

Ωστόσο αυτή η ατυχία αποδείχτηκε... ευτυχία! Αφού χάρη στην απάτη του οδηγού, που "έφαγε" τα λεφτά των επίδοξων αναρριχητών των Ιμαλαΐων και στη συνέχεια έγινε "καπνός", ο Κρητικός και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής δεν ήταν στο Κατμαντού όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και στον καταυλισμό των αναρριχητών!

Σχετικό είναι το δημοσίευμα του trikala news που αναφέρεται στην οκταμελή αποστολή - μέλος της οποίας ήταν και ο Κρητικός Σοφοκλής Πλαΐτης - η οποία αντί να βρίσκεται στο έλεος του σεισμού, χάρη στην εξαπάτηση από τον οδηγό, βρίσκεται... πίσω στην Ελλάδα και ασφαλής:

«Μπορεί ο γυμναστής Γεώργιος Ράιος, μέλος του ΣΟΧ Τρικάλων μέχρι πριν λίγες μέρες να έκλαιγε τα 11.500 ευρώ που έχασε, αλλά σήμερα κάνει το σταυρό του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του trikala news, ο Ράιος μαζί με τα άλλα επτά άτομα της ελληνικής αποστολής είχε πέσει θύμα απάτης ενός επίδοξου οδηγού σέρπα και αντί να βρεθούν στις πλαγιές του Έβερεστ βρίσκονται σώοι και αβλαβείς στα Τρίκαλα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χιονοστιβάδα και το σεισμό που ισοπέδωσαν το Κατμαντού.

Η ελληνική αποστολή των οκτώ ατόμων μάλλον θεωρούν θεϊκή παρέμβαση την έμπνευση του οδηγού που τους "έφαγε" τα λεφτά».

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το neakriti.gr πριν από λίγες μέρες.

«Τυχεροί που βρισκόμαστε σπίτια μας»

Ο τυχερός Κρητικός ορειβάτης Σοφοκλής Πλαΐτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες το βράδυ εκδήλωσε την ανακούφισή του καθώς, όπως είπε, γλίτωσαν κυριολεκτικά από του Χάρου τα δόντια. Έτσι, η όλη ταλαιπωρία και η περιπέτεια που έζησαν αλλά και τα λεφτά που έχασαν πηγαίνουν τελικά χαλάλι αφού, όπως τόνισε, είναι ασφαλείς στα σπίτια τους.

«Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους. Ωστόσο, με το να έχουμε επιστρέψει κακήν-κακώς στην πατρίδα μετά από αυτό που μας συνέβη, το σίγουρο είναι ότι γλιτώσαμε από έναν εφιάλτη. Αν η ανάβασή μας είχε ξεκινήσει και δεν είχαμε πέσει θύματα απάτης, σύμφωνα με το πρόγραμμα την ημέρα του σεισμού θα βρισκόμασταν στα 5.200 μέτρα βόρεια του βουνού. Οι εικόνες βέβαια που βλέπουμε από το σεισμό είναι από τη νότια πλευρά, όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα βιώναμε.

Πάντως, όταν πληροφορηθήκαμε για το σεισμό, ανακουφιστήκαμε όλοι, διότι τελικά, όπως αποδείχθηκε, ήμασταν τυχεροί που είμαστε στα σπίτια μας, δίπλα στις οικογένειες και τους δικούς μας ανθρώπους», είπε ο κ. Πλαΐτης φανερά συγκλονισμένος αλλά και πιο ήρεμος, με τον απατεώνα "σέρπα" (οδηγό βουνού) να αναζητείται τώρα ίσως και ανάμεσα στα θύματα του σεισμού.

Σχόλια