Ειδήσεις

Σε έργα υποδομής της Δυτικής Ελλάδας ο Λ. Αυγενάκης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015, στο ξενοδοχείο Imperial Agrinio ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Κώστα Σύρο και την τομεάρχη της Γραμματείας Οργανωτικού κ. Ρούλα Φάντη.

Στη συνέντευξη Τύπου κυριάρχησαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας όπως η πορεία της χώρας, όπου ο κ. Λ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κυβερνά και όσο δεν κυβερνά δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά αντιθέτως αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα», ενώ για τα θέματα ασφάλειας και το μεταναστευτικό, που είναι και το βασικό θέμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης που θα γίνει το Σάββατο, στην Πάτρα με την παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα χατίρια στους κουκουλοφόρους και στους αντιεξουσιαστές με τους οποίους συναλλάσσεται και συνομιλεί. Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά "καλούσε" λαθρομετανάστες με τη χαλαρή στάση του υποσχόμενοι άδεια παραμονής έξι μηνών».

Συζήτηση πάντως έγινε και για τα μεγάλα έργα υποδομής, μετά τις επισκέψεις του κ. Αυγενάκη στα εργοτάξια του Ξυλόκαστρου Κορινθίας και Ψαθόπυργου Αχαΐας στο έργο "Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΝΔΣΓΥΤ) Κιάτου-Πάτρας", αλλά και στην Ιόνια Οδό για την οποία σημείωσε την ανάγκη σύνδεσής της με την πόλη του Αγρινίου.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη συνέντευξη Τύπου μετέβη στην Πάτρα και στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", στο οποίο είναι σε εξέλιξη ανακατασκευή και στατική ενίσχυση για να ενημερωθεί από κοντά για την εξέλιξη των έργων, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο του νοσοκομείου είναι 7 ορόφων με 10.000 m2 έκταση και συμβατικό κόστος περίπου 13.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με ημερομηνία παράδοσης το Νοέμβριο 2015.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Πάτρα, αναφορικά με το οδικό τμήμα Πάτρας-Πύργου, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει την πρακτική των ευχάριστων εξαγγελιών και να ασχοληθεί σοβαρά με ένα έργο που η ποιότητα κατασκευής του πρέπει να είναι προτεραιότητα».

Σχόλια