Ειδήσεις

Δυναμικό ξεκίνημα για τον κρητικό τουρισμό

Στην τελική ευθεία για την υποδοχή εκατοντάδων τουριστών μπαίνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", όπου αναμένεται η άφιξη ογδόντα αεροσκαφών, με τους περισσότερους επιβάτες να προέρχονται από Γερμανία και Γαλλία.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Από τις αρχές του χρόνου έως και χθες, οι τουρίστες άγγιξαν τις 44.000 σε αντίθεση με το ίδιο περυσινό διάστημα, οπότε ο αριθμός τουριστών δεν ξεπερνούσε τις 35.000, ενώ σε ότι αφορά τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο του 2015 αυτά άγγιξαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, καθώς η αύξηση των αφίξεων από τις αρχές του έτους μέχρι και χθες, ανέρχεται στο 24%.

Εντωμεταξύ, τουριστικοί παράγοντες και ξενοδόχοι τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει εμπιστοσύνη στον Ελληνικό τουρισμό από μεγάλη τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, καθώς συνεχίζονται οι ακυρώσεις, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό, όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.

Και ενώ το αεροδρόμιο Ηρακλείου συμβάλλει δυναμικά στον κρατικό προϋπολογισμό, ακόμη αναμένει κονδύλια ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμισή του, όπως είχε δεσμευτεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το Νοέμβριο του 2014.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που έχουν βαλτώσει είναι η επέκταση των χώρων υποδοχής αναχωρήσεων και αφίξεων αλλά και έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα του αεροδρομίου. Για τα παραπάνω ζητήματα, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία προσκλήθηκαν βουλευτές και τουριστικοί φορείς.

Μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό αλλά και στον πύργο ελέγχου, όπου το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 30%.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια