default-image

Σαρώνουν οι άνεμοι την Κρήτη-"Μπλόκο" στους ταξιδιώτες

Σαρώνουν οι άνεμοι την Κρήτη-"Μπλόκο" στους ταξιδιώτες

Οι θυελλώδεις άνεμοι που εξακολουθούν να σαρώνουν την Κρήτη και που φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, καθιστώντας απαγορευτικό τον απόπλου των πλοίων, άγνωστο μέχρι πότε, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νησί μας σήμερα.

Εξάλλου, ανακοίνωση που αφορά τροποποιήσεις των δρομολογίων της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία ΜΙΝΟΑΝ LINES. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και αρθεί η απαγόρευση απόπλου έως τις 15:00 της 10ης Απριλίου 2015, τα πλοία της εταιρείας θα εκτελέσουν έκτακτα ημερήσια δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αμέσως μετά την άρση της απαγόρευσης.

Αντίστοιχα, το ίδιο βράδυ θα εκτελέσουν κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο. Τέλος, διευκρινίζεται ότι, εάν η άρση απαγόρευσης απόπλου πραγματοποιηθεί μετά τις 15:00, θα εκτελεστεί μόνο το προγραμματισμένο βραδινό δρομολόγιο της 10ης Απριλίου, στις 21:00 από Πειραιά και στις 21:30 από το λιμάνι του Ηρακλείου αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για αντικαταστάσεις εισιτηρίων, παρακαλούνται οι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα κεντρικά γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο) και στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810/229.602, Πειραιάς: 210/41.45.744, Αθήνα: 210/33.76.910)».      

Προβλήματα και στις πτήσεις

Και στο αεροδρόμιο παρατηρήθηκαν προβλήματα καθώς υπήρξε ακύρωση της πρώτης πρωινής πτήσης  από Αθήνα προς τον αερολιμένα Ηρακλείου ενώ δε λείπουν και οι καθυστερήσεις πτήσεων προκαλώντας  ταλαιπωρία και δυσαρέσκεια στους ταξιδιώτες που είχαν προγραμματίσει να βρεθούν στους προορισμούς  τους το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα από το "Νίκος Καζαντζάκης" είναι προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί 14 πτήσεις, εκ των οποίων ήδη στις πρώτες έχει ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα ότι η αναχώρηση των επιβατών έχει μετατεθεί.

Το ίδιο σκηνικό σημειώνεται και με τις αφίξεις καθώς δύο πτήσεις από Κω και Ρόδο που θα έπρεπε να έχουν φτάσει δίνουν πιθανή ώρα άφιξης πολύ πιο μετά.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στα αμπέλια, ενώ για μία ακόμη φορά το λιμάνι του Ρεθύμνου πλημμύρισε εξαιτίας του υψηλού κυματισμού.

Συννεφιά προβλέπεται για το Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Χανιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από το Ρέθυμνο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό και στο Λασίθι με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 8 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News