Ειδήσεις

Με... φορτηγά μεταφέρουν τα κλεμμένα

Απίστευτα είναι τα ευρήματα της επιχείρησης που πραγματοποιείται σήμερα από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας σε όλο το νομό Ηρακλείου! Κυριολεκτικά χρειάζονται κάμποσες... νταλίκες για να μεταφέρουν οι αστυνομικοί τα κλεμμένα που έχουν αποκαλυφθεί ήδη από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και πάσης φύσεως χώρους και στα όρια Ρεθύμνου-Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι έρευνες είναι στοχευμένες και στο στόχαστρο έχουν μπει άτομα στην πλειοψηφία τους ελληνικής καταγωγής για υποθέσεις σοβαρών κλοπών, ανάμεσά τους η κλοπή μεγάλης ποσότητας μελιού από τις Ασίτες, αλλά και η έφοδος σε ταβέρνα στις Αρχάνες, απ' όπου αφαίρεσαν εξοπλισμό, ακόμη και μαχαιροπήρουνα, ενώ αναζητούνται όπλα αλλά και ναρκωτικά. Ακόμη φέρονται να έχουν κλέψει και ολόκληρο φορτηγό γεμάτο με συσκευές από μετακόμιση, καθώς και ψυγεία, ακόμη και ελαιοραβδιστικά, όπως και οικοσυσκευές. Εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δέκα υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών, αλλά και σε δέκα ακόμη χτυπήματα σε αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί γύρω στα οκτώ άτομα, που βαρύνονται για κακουργηματικές κλοπές, ηλικίας από 33 έως 40 ετών και στην πλειοψηφία τους τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Από τα ξημερώματα οι κατασχέσεις αντικειμένων από τους χώρους που έγιναν οι έρευνες δίνουν και παίρνουν.

Κλεμμένα τα οποία ήδη έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης τους.

Οι αστυνομικοί σε ρόλο αχθοφόρου μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση οικιακό και επαγγελματικό εξοπλισμό, χρυσαφικά, σωρεία όπλων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αλλά και ποσότητα μελιού. Ήδη έχουν ενημερωθεί και τα θύματα των επιτήδειων που καλούνται να αναγνωρίσουν τα όσα μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, η υπόθεση "δέθηκε" κατά την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι.

Δεκάδες αστυνομικοί από την Ασφάλεια, τα ΤΑΕ, την ΟΠΚΕ, αλλά και σχεδόν από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες συμμετέχουν στις μεθοδευμένες έρευνες, ενώ κρίθηκε αναγκαίο και η παρουσία της πάνοπλης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, καθώς στην "τσιμπίδα" του νόμου φέρονται να έχουν μπει και άτομα με βεβαρημένο παρελθόν.

Ήδη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχουν προσαχθεί αρκετά άτομα. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε προάστια του Ηρακλείου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, αλλά και στο Μυλοπόταμο.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια