Ειδήσεις

Σε απόγνωση χιλιάδες ωφελούμενοι προγραμμάτων ανεργίας

Κοροϊδία και όχι ευρώ εισπράττουν χιλιάδες ωφελούμενοι των προγραμμάτων Επιταγής Εισόδου στην Αγορά Εργασίας, των γνωστών ως Voucher, τα οποία είναι "στον αέρα" σε όλη τη χώρα, καθώς έχει "παγώσει" η σχετική διαδικασία.

Σε επίπεδο Κρήτης, 2.500 νέοι σε όλο το νησί βρίσκονται σε απόγνωση και σε καθεστώς ανασφάλειας καθώς τα προγράμματα-ανάσα για την αντιμετώπιση της ανεργίας έχουν βαλτώσει εδώ και μήνες.

Και στο Ηράκλειο, αρκετοί νέοι που έχουν ενταχθεί σε αντίστοιχα προγράμματα διεκδικούν εδώ και αρκετό καιρό τα χρήματά τους, ενώ καλούνται να κάνουν Πάσχα με δανεικά από φίλους και συγγενείς.

Πρόκειται για τα προγράμματα ανέργων από 29 έως 64 ετών που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, τα απόβλητα και τον κατασκευαστικό κλάδο καθώς και το πρόγραμμα πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ έως 29 ετών.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να επιτείνεται η ανασφάλεια για χιλιάδες ανέργους που κατέθεσαν τα χαρτιά τους, ενώ οι ίδιοι ζητούν απαντήσεις από τους αρμοδίους.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και για τα προγράμματα Voucher που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αρκετοί άνεργοι στο Ηράκλειο δεν έχουν πληρωθεί για τα σεμινάρια που παρακολούθησαν, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί και για τις επόμενες φάσεις πρακτικής των προγραμμάτων.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε Δήμους της χώρας.

Με το νέο πρόγραμμα θα προσληφθούν σε επίπεδο χώρας 32.433 άνεργοι. Σε επίπεδο Κρήτης, θα προσληφθούν μόλις 1.794 άτομα σε θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα 5 μηνών.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια