Ειδήσεις

Νέα καταγγελία για την καταστροφή της παραλίας "Βολάκοι"

Δραματική έκκληση στους αρμόδιους φορείς να επέμβουν προκειμένου «να σταματήσει η καταστροφή της παραλίας Βολάκοι της Μιλάτου και η πλήρης αλλοίωση του τοπίου» κάνουν κάτοικοι της περιοχής, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο να προχωρά σε νέα καταγγελία για συνέχιση των εκσκαφών εντός και εκτός της θάλασσας παρά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Λασιθίου.

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου, παρά την ενεργοποίηση της Εισαγγελίας Λασιθίου και την επιτόπια σύσκεψη των συναρμόδιων υπηρεσιών που έγινε την περασμένη Τετάρτη 1/4/2015 επιχειρηματίες συνεχίζουν να επεμβαίνουν καταστρέφοντας την παραλία.

Μάλιστα, μέλος του Συλλόγου τράβηξε το πρωί της Παρασκευή 3/4/15 και σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιοποιεί, όπου απεικονίζεται σκαπτικό μηχάνημα να πραγματοποιεί εκσκαφές εντός και εκτός της θάλασσας στην παραλία Βολάκοι.

Επίσης, όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου, «το ίδιο πρωί υπήρξαν εργασίες πλακόστρωσης και κτισίματος τοιχίων στην απαλλοτριωμένη ζώνη παραλίας και στον παραλιακό δρόμο Μιλάτου-Σισίου, τον οποίο η επιχείρηση έχει κλείσει από τις 24/1/2015».

Τα μέλη του Συλλόγου καταγγέλλουν ότι οι εργασίες δε σταματούν ούτε με την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα το πρωί της Παρασκευής και οι εργασίες σταμάτησαν για όσο διάστημα ήταν παρούσα, μόλις αποχώρησε συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει και νέα παρέμβαση της Αστυνομίας και να κατασχεθούν κάποια οικοδομικά εργαλεία».

Το ζητούμενο για τους κατοίκους είναι να ανοίξει ο παραλιακός δρόμος Μιλάτου-Σισίου όπως ήταν πριν τις 24 Ιανουαρίου 2015, και για αυτό κάνουν έκκληση «σε όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους ώστε επιτέλους», όπως λένε, «να σταματήσει η καταστροφή της παραλίας και η πλήρης αλλοίωση του τοπίου» στη συγκεκριμένη περιοχή του χωριού τους.

Σχόλια