default-image

Συναντήσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Κρήτη
Συναντήσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια μιας νέας προσπάθειας ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης που προωθεί ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (31-03-2015) διαδοχικές συναντήσεις, με στόχο την κατάρτιση σχεδίου δράσης για την πραγμάτωση του εγχειρήματος.

Στις συναντήσεις αυτές, ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κ. Ι. Μαρωνίτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), κ. Γ. Μιχαήλ και ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας του Δ. Ηρακλείου, κ. Γ. Αναστασάκης προγραμμάτισαν, με την αρωγή του κ. Δαμαβολίτη, συγκεκριμένες δραστηριότητες, που θα προβάλλουν εκ νέου τον πολιτιστικό πλούτο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε διημερίδα για την Κρητική Διατροφή στο Ηράκλειο στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2015, στην οποία θα πάρουν μέρος προσωπικότητες από τον χώρο της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, γεύσεις από το Κρητικό εδεσματολόγιο και μουσικοχορευτικά δρώμενα θα πλαισιώσουν το αφιέρωμα, στόχος του οποίου είναι η προετοιμασία του εδάφους για την ένταξη της Κρητικής Διατροφής στον παγκόσμιο κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Όσον αφορά στην συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΛΛΕΤ, συζητήθηκαν θέματα τεχνικού περιεχομένου για την ανάδειξη της αρχαίας πόλης του Ηρακλείου, με τον κ. Αναστασάκη να γνωστοποιεί ότι η σχετική μελέτη-αναθεώρηση της παλιάς πόλης έχει σταλεί προς έγκριση και ότι θα διεξαχθεί εικονική πλοήγηση και σήμανση των μνημείων σε συνεργασία με το ΙΤΕ. Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι μετά το Πάσχα, αφού λάβει ολοκληρωμένη πρόταση από τον Δήμο Ηρακλείου, ειδικός επιστήμονας της ΕΛΛΕΤ θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, προκειμένου να περπατήσει στα ιστορικά μονοπάτια και να συμβάλλει στην διευθέτηση τεχνικών ζητημάτων.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Δαμαβολίτης πρότεινε, η διαδρομή Κνωσσός-Γιούχτας να συμπεριληφθεί στα "Μονοπάτια Πολιτισμού", τα οποία θα πρέπει, μετά την ολοκλήρωσή τους, να προβληθούν και να κοινοποιηθούν σε περιπατητικούς συλλόγους, προκειμένου να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο είδος τουρισμού στην πόλη μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News