Ειδήσεις

Δίχως τέλος η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του "Β. Κορνάρος"

Με υπομονή θα πρέπει να "οπλιστούν" οι 227 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος", που προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το "Βιτσέντζος Κορνάρος", λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

Το πλήρωμα του ρυμουλκού δήλωσε αδυναμία λόγω του μεγάλου κυματισμού και της ασφάλειας να προσεγγίσει το νησί και θα το επιχειρήσει αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Σύμφωνα πάντως με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρει το in.gr και για αύριο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νότιοι άνεμοι 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

Στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αν στο λιμάνι της Κάσου επικρατούν ισχυροί άνεμοι, οποιαδήποτε προσπάθεια να αποβιβαστούν επιβάτες από το πλοίο σε κάποια άλλα μικρότερα σκάφη κρίνεται επικίνδυνη.

Από την προσάραξη ουδείς τραυματίστηκε, ούτε έχει προκληθεί κάποιο ρήγμα στο πλοίο.

Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς- Μήλος- Σαντορίνη- Ανάφη- Σητεία- Κάσος- Κάρπαθος- Διαφάνι- Χάλκη- Ρόδος και επιστροφή.

Μόλις το «Βιτσέντζος Κορνάρος» αποκολληθεί θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Κάσου, προκειμένου να ελεγχθεί.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο, κλιμάκιο αποτελούμενο από επιθεωρητές καθώς και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

Σχόλια