default-image

190 παραγωγοί και 84 ξενοδοχεία στο Forum Κρητικών Προϊόντων

Κρήτη
190 παραγωγοί και 84 ξενοδοχεία στο Forum Κρητικών Προϊόντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς για τη βελτίωση της συνεργασίας πρωτόγενους και τριτογενούς τομέα στην Κρήτη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το "4ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής" στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία σε ξενοδόχους/ διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους σούπερ μάρκετ/ χώρων καφεστίασης και δικτύων διανομής να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με παραγωγούς και μεταποιητές τοπικών αγροτικών προϊόντων διερευνώντας τη δυνατότητα μεταξύ τους συνεργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή διοργάνωση μετείχαν περισσότεροι από 190 παραγωγοί/μεταποιητές, 30 εκπρόσωποι σούπερ μάρκετ/χώρων καφεστίασης και δικτύων διανομής και 37 ξενοδοχειακοί όμιλοι που εκπροσωπούν 84 ξενοδοχεία της Κρήτης.

Στόχος της προσπάθειας είναι οι ανάγκες των ξενοδοχείων σε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα να καλύπτονται από την τοπική παραγωγή και ταυτόχρονα να δίνεται η ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τ' αυθεντικά προϊόντα της κρητικής διατροφής.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η φετινή εκδήλωση διήρκησε δύο ημέρες, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η λειτουργία του παρατηρητηρίου προϊόντων, μια καινοτομία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους παραγωγούς να παρακολουθούν τη ζήτηση των αγροτικών προϊόντων και να προσαρμόζουν την παραγωγή τους. Τα αναλυτικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (www.ebeh.gr) και η λίστα του παρατηρητηρίου θα ανανεώνεται τακτικά ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της προσφοράς και της ζήτησης.

Το "Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής" διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητηριακό Κρήτης σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού και με την υποστήριξη και άλλων φορέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News