Ειδήσεις

Δεν αποκλείει τη δολοφονία του Βαγγέλη ο δικηγόρος

Όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοιχτά, ακόμη και αυτό της δολοφονίας, ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή "Πρωινό Αnt1", ο κ. Μπούκας είπε ότι αναμένει να λάβει από την αστυνομία το αποδεικτικό υλικό, το οποίο εκτιμά ότι θα είναι πιο αναλυτικό και αποκάλυψε ότι η οικογένεια θα υποβάλει μήνυση κατά των υβριστών του Βαγγέλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια από τις πιθανές εκδοχές είναι η αυτοκτονία, ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν μπορούν να αποκλειστούν και άλλες.

Στο μεταξύ, στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων (που θα δείξουν εάν ο 20χρονος είχε κάνει λήψη φαρμάκων πριν αφήσει την τελευταία του πνοή) καθώς και ων ιστολογικών. Παράλληλα, συνεχίζεται ο εργαστηριακός έλεγχος στα ρούχα και το υπόλοιπο υλικό από το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Για τις φήμες ότι ενδεχομένως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης άφησε ένα σημείωμα πριν το θάνατό του, στο οποίο κατέγραψε όλα όσα έζησε το τελευταίο διάστημα, ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «το δωμάτιο έμεινε ξεκλείδωτο για αρκετές ώρες, οπότε είναι πιθανό ο οποιοσδήποτε να μπήκε μέσα και να εξαφάνισε οτιδήποτε παρουσιαζόταν ως ενοχοποιητικό στοιχείο ή οτιδήποτε ήταν επιβαρυντικό για κάποιους», ένα ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Μαρία Ριτζαλέου) οι τρεις τελευταίες μέρες πριν εξαφανιστεί και βάλει τέλος στη ζωή του με βίαιο και σκληρό τρόπο έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών που αναζητούν τη λύση στον γρίφο της υπόθεσης με την αυτοκτονία του άτυχου 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η συνάντηση που είχε και φέρεται να τον τάραξε -τρεις μέρες πριν χαθούν τα ίχνη του- με τον παλιό του Κρητικό συγκάτοικο, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στα Γιάννενα, τα καθημερινά και σε διάρκεια τηλεφωνήματα με τη μητέρα του, ιδιαίτερα οι δύο κλήσεις της προηγούμενης μέρας, τα όποια ξεσπάσματα βίας δεχόταν από συμμαθητές του, καθώς και υποψίες για πιθανό εκβιασμό για προσωπικά του ζητήματα, θα δώσουν απαντήσεις στο γιατί ο Βαγγέλης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Τι έδειξε το βίντεο με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ένα ιδιότυπο παιχνίδι έντονης πάλης φαίνεται ότι δείχνει το βίντεο διάρκειας 1 λεπτού και 47 δευτερολέπτων που παρέδωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", στο βίντεο απεικονίζονται ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και τέσσερις ακόμη σπουδαστές σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι μακριάς γαϊδούρας πάνω σε κρεβάτι δωματίου της εστίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν φαίνεται να προκύπτουν σαφείς ενδείξεις τραμπουκισμού ή επίθεσης σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο αναμένεται οι πρωταγωνιστές να κληθούν για τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Από τις αναφορές των μαρτύρων προκύπτουν ιδιότυπα καψώνια στρατιωτικού τύπου, στα όρια του εκφοβισμού με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αν κάποιος έβλεπε τις καταθέσεις και περιοριζόταν στις αναγνώσεις τότε μπορεί να έκανε λόγο για ακραίο εκφοβισμό. Υπάρχει όμως ένα... αλλά. Σχεδόν όλες καταλήγουν πως ο Βαγγέλης συμμετείχε σε αυτά και σε ελάχιτα δυσανασχετούσε και ζητούσε τη διακοπή τους» δηλώνουν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Στο βίντεο εμφανίζονται πεντε νέοι σε κατάσταση έντονης πάλης. Γνωρίζουν ότι καταγράφονται και γελούν όλοι.

«Βλέπουμε πέντε παιδιά να παλεύουν μέσα σε δωμάτιο της εστίας. Κάποια στιγμή πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον σαν μακριά γαίδούρα, πάνω σε ένα κρεβάτι. Ανάμεσά τους είναι και ο Βαγγέλης. Στην εξέλιξη κάποιος κάθεται πάνω στον Βαγγέλη που είναι ξαπλωμένος. Έπειτα κάποιοι τον τραβούν από τα πόδια και τη φόρμα και τον ρίχνουν κάτω. Όταν σηκώνεται γελάνε μαζί». λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σχόλια