Ειδήσεις

Χωρίς νερό από τη Δευτέρα όσοι δεν περάσουν από το ταμείο

Το νερό... νεράκι θα πουν από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου εκατοντάδες πολίτες αλλά και επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Βόρειο Άξονα των Χανίων, καθώς η ΔΕΥΑΒΑ θα αρχίσει να ξηλώνει υδρόμετρα στους κακοπληρωτές πελάτες της.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης  προχωρεί στην αφαίρεση υδρομέτρων όσων έχουν οφειλές προς την Επιχείρηση.

Το τελεσίγραφο αφορά εκατοντάδες καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις που δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για πληρωμή ή ρύθμιση των χρεών τους και για οφειλές πάνω από 300 ευρώ ανά υδρόμετρο.

Ωστόσο η ΔΕΥΑΒΑ δεν είναι η μόνη Διαδημοτική Επιχείρηση που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω και των οφειλών δημοτών.

Και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει υδρόμετρα πελατών από το δίκτυο άρδευσης λόγω υψηλών χρεών.

Αντίστοιχα και μεγαλύτερης έκτασης προβλήματα αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΧ, αλλά και Δήμοι όπως ο Δήμος Αποκορώνου, που είναι αντιμέτωποι με ένα Κίνημα "Δεν πληρώνω" από πολίτες αλλά και επιχειρήσεις.

Οι οφειλές είναι πλέον εκτός ελέγχου και η είσπραξή τους εξαιρετικά αμφίβολη.

Τα φέσια των καταναλωτών με αριθμούς

ΔΕΥΑΧ: 15 εκατομμύρια ευρώ

ΔΕΥΑΒΑ: 2 εκατομμύρια ευρώ

Δήμος Αποκορώνου: 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Τα ποσά αυτά αφορούν κυρίως τα τέλη για την ύδρευση, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στις συνεχείς προσκλήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων για ρύθμιση των χρεών οι πολίτες και οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν ήταν ελάχιστοι.

Σχόλια