Ειδήσεις

Εργολάβος κατηγορείται για εκβιασμό σε βάρος εργαζόμενης

Στο αυτόφωρο Δικαστήριο Χανίων θα δικαστεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου εργολάβος καθαριότητας ύστερα από καταγγελία εργαζόμενης ότι της ζήτησε να του επιστρέψει χρήματα από το μισθό της.

Ο εργολάβος θα καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της εκβίασης κατ' εξακολούθηση.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μετά από καταγγελία της εργαζόμενης ότι ενώ της κατέβαλε τα δεδουλευμένα της μέσω τραπέζης στη συνέχεια της ζήτησε να του επιστρέψει κάποιο χρηματικό ποσό.

Η υπόθεση θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρή, ωστόσο οι απόψεις των δύο μερών είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Όλα ξεκίνησαν όταν προχθές η εργαζόμενη παρουσιάστηκε στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και ανέφερε ότι ο εργοδότης τής ζήτησε πίσω χρήματα από το μισθό της που είχε καταθέσει στην τράπεζα.

Οι πληροφορίες του neakriti.gr κάνουν λόγο για ποσό 46 ευρώ. Στη συνέχεια το Εργατικό Κέντρο απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Προφανώς σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς τα χρήματα που της ζητήθηκε να επιστρέψει προσημειώθηκαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο στο γραφείο του εργολάβου οδηγώντας στο Αστυνομικό Μέγαρο δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και τη σύζυγό του.

Λίγο μετά και ο εργολάβος παρουσιάστηκε στην Αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κλήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα στο αυτόφωρο, κάτι που έγινε, ωστόσο οι συνήγοροί του ζήτησαν από την έδρα να αναβληθεί η διαδικασία ώστε να κληθούν ως μάρτυρες υπεράσπισης 4 εργαζόμενοι στην εταιρεία του κατηγορουμένου.

Με δεδομένο ότι τρέχει το αυτόφωρο, ως ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης ορίστηκε η ερχόμενη Παρασκευή.

Στο πλευρό της καταγγέλλουσας βρέθηκε στο δικαστήριο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιώργος Μανωλικάκης, που μιλώντας στους δημοσιογράφους, αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της καταγγελίας, επισήμανε ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά της υπεράσπισης ωστόσο τονίστηκε ότι δεν υπήρξε κανείς απολύτως εκβιασμός για την επιστροφή χρημάτων και ότι το επίμαχο ποσό που επιστράφηκε ήταν χρήματα που είχαν δοθεί έναντι εξυπηρέτησης της καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η υπεράσπιση αποδίδει τα όσα έγιναν στον έντονο επαγγελματικό ανταγωνισμό που υπάρχει, με δεδομένο ότι, αν κριθεί ένοχος και καταδικαστεί, ο εργολάβος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δημόσια υπηρεσία στην οποία εκτελεί υπηρεσίες καθαριότητας που θα καταγγείλει τη σύμβασή του.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια