Ειδήσεις

Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

«Ξαναβάλαμε την διαδικασία στις ράγες. Όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την διάθεση τους να εργασθούν για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες καθώς και την κοινή ανάγνωση στην απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά την έξοδο του από την 7μερή. 


Συμπλήρωσε επίσης πως κατά την συνάντηση έγινε σαφές «πως η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα ούτε και το email Χαρδούβελη.

Θα καταθέσει στις δικές της προτάσεις τις οποίες και θα υλοποιήσει. Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αποφασίστηκε να εργαστούν όλες οι πλευρές για να αντιμετωπιστεί η χρηματοδοτική ικανότητα της οικονομίας».Τέλος ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιβεβαίωση της πρόθεσης του πρόεδρου κ. Γιούνκερ «να προχωρήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εκταμιεύσουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα» ενώ διευκρίνισε πως το ποσό αυτών των προγραμμάτων θα ανακοινωθεί αύριο από τον ίδιο. Το κλίμα, όπως συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός είναι πιο αισιόδοξο μετά από τις συζητήσεις, «νομίζω ότι όλες οι πλευρές προσπάθησαν ώστε να φύγει η ένταση και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της οικονομίας».

Σχόλια