default-image

Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο "αντίο"

Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο "αντίο"

Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του βιώνει το τοπικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. Ένας από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές και πρώτος σκόρερ τη φετινή περίοδο στην Α1 ΕΠΣΗ, ο Δημήτρης Σκουλούδης, έχασε άδικα και πρόωρα τη ζωή του. Ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Γαλιάς τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, κοντά στη Σίβα, και συγκεκριμένα στο ύψος του εξωκκλησιού του Αγίου Αντωνίου.

Ο θάνατός του σκόρπισε πόνο και θλίψη τους συγγενείς, τους φίλους και συμπαίκτες του, ντύνοντας στα μαύρα το κρητικό ποδόσφαιρο.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον ίδιο και στην οικογένειά του, καθώς πριν τρία χρόνια και η μητέρα του είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα.

Σε ηλικία 27 ετών, ο Δημήτρης Σκουλούδης είχε μια καριέρα πλούσια σε παραστάσεις φτάνοντας να παίξει μέχρι και στη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του Εργοτέλη. Σε επίπεδο ακαδημιών ο Σκουλούδης αγωνίστηκε στον ΟΦΗ και στο Λίντο, ενώ στα χρόνια της εφηβείας του αποτέλεσε βασικό στέλεχος και των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ. Το ταλέντο του άρχισε να εκτοξεύεται την εποχή της συνεργασίας Λίντο και Εργοτέλη στο Μαρτινέγκο, κάνοντας θραύση στα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη.

Τα πρώτα βήματα σε Λίντο και Ν. Εργοτέλη

Το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε το 2005, όταν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΠΑΕ Εργοτέλης. Μάλιστα, πήρε οκτώ συμμετοχές με ένα γκολ στη Β' Εθνική, ενώ την επόμενη χρονιά (2006-07) στη Σούπερ Λίγκα κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές.

Με τον Εργοτέλη στη Σούπερ Λίγκα το 2006-7

Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2007-08 παραχωρήθηκε δανεικός στο Διαγόρα Ρόδου, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν επέστρεψε στο Ηράκλειο και αγωνίστηκε στον ΠΑΟ Κρουσώνα.

Με τη Χερσόνησο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής

Ακολούθησε μια πολύ καλή χρονιά (2008-09) με τη Χερσόνησο σε επίπεδο Γ' Εθνικής, ενώ το 2009-10 αγωνίστηκε στο Περιφερειακό με τον Πατούχα.

Το 2004 ο Δημήτρης Σκουλούδης φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟ Κρουσώνα

Το 2010-11 πήρε μεταγραφή για τον Ανταγόρα Κω, ενώ το 2011-12 φόρεσε τη φανέλα του Γιούχτα στο Περιφερειακό.

Για δύο σεζόν τίμησε και τη φανέλα του Γιούχτα

Το 2012-13 πήρε μεταγραφή για τον ΠΟΑ και εκείνη τη χρονιά πανηγύρισε στο Ατσαλένιο την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Πρωταθλητής με τον ΠΟΑ στη Δ' Εθνική την περίοδο 2012-13

Το 2013-14 αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική αλλά με τη φανέλα του Γιούχτα, επιστρέφοντας μετά από ένα χρόνο στις Αρχάνες.

Φέτος ήταν στο δυναμικό της Δόξας Γαλιάς, αποτελώντας τον κορυφαίο σκόρερ στην Α1 ΕΠΣΗ με 23 γκολ σε 25 αγωνιστικές.

Το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο άδικα και, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ουδείς θα ξεχάσει το δυναμικό Δημήτρη Σκουλούδη, έναν παίκτη που θα αφήσει παντοτινά το όνομά του στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου...

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pumk1svm/

Συμπαίκτης με Σαμαρά στην Ακαδημία ΟΦΗ

Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο δημοσίευσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο ποδοσφαιριστής των Ασιτών Μιχάλης Τσερεβελάκης. Μια φωτογραφία που απεικονίζει σε παιδική ηλικία τον αδικοχαμένο Δημήτρη Σκουλούδη στο ΒΑΚ με τη φανέλα του ΟΦΗ, εκεί όπου ουσιαστικά έπαιξε ποδόσφαιρο για πρώτη φορά.

Στη φωτογραφία κάτω δεξιά διακρίνεται και ο Γιώργος Σαμαράς, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες σε εκείνη τη φουρνιά που ξεχείλιζε από ταλέντο! Στη φωτογραφία διακρίνονται οι Αρμουτάκης, Τσερεβελάκης, Βλαστός, Πλουσής, Σκουλούδης, Χασουράκης όρθιοι και καθιστοί οι Ψυλλάκης, Αναγνωστάκης και στη δεξιά γωνία ο Γιώργος Σαμαράς...

ΕΠΣΗ: Αναβολή αγώνων

Από την ΕΠΣΗ αποφασίστηκε η αναβολή όλων των αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι για χθες.  

Η τελευταία πράξη του δράματος εκτυλίχτηκε χθες στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο κοιμητήριο Γαζίου. Εκεί όπου συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες και όλοι όσοι γνώριζαν τον Δημήτρη Σκουλούδη από τα γήπεδα του Ηρακλείου του απηύθυναν το τελευταίο «αντίο». Μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα, τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ ακόμα και οι πέτρες ράγισαν σε αυτό τον πικρό αποχαιρετισμό.

Σύσσωμη η Δόξα Γαλιάς, η ΕΠΣΗ, οι διαιτητές, εκπρόσωποι σωματείων απ' όλο το νομό Ηρακλείου. Τραγική φιγούρα ήταν ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Μανόλης Μονιάκης, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες σε μικρότερες ηλικίες. Στο λευκό φέρετρο υπήρχε η φανέλα με το Νο 9, την οποία φορούσε στην τελευταία του ομάδα, τη Δόξα Γαλιάς, και με την οποία σημείωσε 23 γκολ... Τη φανέλα την πήρε μαζί του και τώρα θα τον συνοδεύει στα γήπεδα των ουρανών...

Ανείπωτη η θλίψη και η οδύνη του πατέρας του και των δύο του αδελφιών, που πριν από τρία χρόνια πάλι από τροχαίο είχαν θάψει σύζυγο και μάνα και χθες είπαν γι' άλλη μια φορά το στερνό αντίο σε γιο και αδελφό.

Το Δεκέμβριο του 2011 η μάνα του 27χρονου ποδοσφαιριστή παρασύρθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα στον ανισόπεδο κόμβο του Γιόφυρου τη στιγμή που πήγε να διασχίσει πεζή το δρόμο της 62 Μαρτύρων. Τρία χρόνια μετά έμελλε να κοπεί το νήμα της ζωής του γιου της, μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο διερχόμενο όχημα.

Το νέο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε ένα δρόμο καρμανιόλα, στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, στο ύψος του Αγίου Αντωνίου, κοντά στη Σίβα. Ουσιαστικά σε μια ευθεία του δρόμου, μετά από στροφή και μόλις 50 μέτρα μετά το εξωκκλήσι προς Σίβα.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Τροχαία Ηρακλείου, που έχει και την προανάκριση της υπόθεσης, τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά. Αποτέλεσμα ήταν το μικρού κυβισμού αυτοκίνητο του άτυχου Δημήτρη, που είχε κατεύθυνση από Μοίρες προς Ηράκλειο, να εκτραπεί εντελώς της πορείας του και να καταλήξει σε χωράφι δεξιά από το ρεύμα κυκλοφορίας που διερχόταν.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο οχημάτων ήταν ιδιαιτέρως σφοδρή. Οι δύο εμπλεκόμενοι στο τροχαίο νεαροί οδηγοί τραυματίστηκαν, με τον 27χρονο όμως να βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα. Τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρότερα. Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τους τραυματίες για να τους μεταφέρουν στο εφημερεύον νοσοκομείο. Ο 27χρονος διασωληνώθηκε, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και λίγο αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, φίλους, συναθλητές, αλλά και ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης.

Με τη φανέλα της τελευταίας του ομάδας, της Δόξας Γαλιάς

Γιάννης Λιονάκης: Οι 4 συγκλονιστικές παρατηρήσεις...

Το συγκεκριμένο τροχαίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννη Λιονάκη, έχει τέσσερις πολύ σοβαρές παραμέτρους. Αφενός μεν ότι με το θάνατο του άτυχου ποδοσφαιριστή έχουμε φέτος 9 θανάτους στο νησί από τροχαία, ενώ πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε 8 θανάτους. Το δεύτερο είναι ότι στο δρόμο όπου έγινε και ο οποίος σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων έχει χαρακτηριστεί καρμανιόλα διαπιστώνουμε γι' άλλη μια φορά πως, όταν λείπει το διαχωριστικό στηθαίο, σημειώνονται πλαγιομετωπικές ή μετωπικές συγκρούσεις, που σημαίνει είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συνήθως έχουμε τραγικά αποτελέσματα.

Η τρίτη παράμετρος είναι πως δυστυχώς συνεχίζονται να χάνονται νέοι άνθρωποι στο νησί μας, είτε αυτοί επέβαιναν σε αυτοκίνητα, είτε σε μηχανές μικρού ή μεγάλου κυβισμού. Μεγάλο θέμα αποτελεί επίσης και το γεγονός - τέταρτη παράμετρος - ότι πλέον δεν είναι πολύ σπάνιο από την ίδια οικογένεια να χάνονται περισσότερα από ένα μέλη ή στο ίδιο τροχαίο ή λίγο μετά πάλι σε τροχαίο. Μάλιστα, τείνει να αγγίξει τη συχνότητα θανάτου μελών από την ίδια οικογένεια που χάνονται από πολύ σοβαρές κληρονομικές και άλλες αρρώστιες και αυτό πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

Μανόλης Βαρδαλαχάκης, Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News