Ειδήσεις

"Η Φοβερά Προστασία" στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Αγίου Όρους" Ηρακλείου, επ' ευκαιρία της εορτής του Συλλόγου και με την ευλογία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, υποδέχεται τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας "Η Φοβερά Προστασία", η οποία θα παραμείνει επί τρεις ημέρες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, προς αγιασμό των πιστών.

* Το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 1:30 το πρωί θα γίνει η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και των τοπικών Αρχών, με παρουσία στρατιωτικού αγήματος, με τη φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και με την παρουσία βρακοφόρων Κρητικών, στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά και εν συνεχεία θα τελεστεί Ιερά Παράκληση.

* Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 18:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, για τον εσχάτως αγιοκαταταχθέντα Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη με θέμα: "Ο Όσιος Γέρων Παΐσιος και ο καρπός του Πνεύματος". Την ομιλία θα πλαισιώσει το χορός ψαλτών "Οι Κρήτες Μαΐστορες", με επίκουρους βυζαντινούς ύμνους, με χοράρχη τον κ. Πλαΐτη Αντώνιο.

Η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα για το Άγιο Όρος.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ανωτέρω εκδηλώσεις, να προσκυνήσουν και να λάβουν την Χάριν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σχόλια