Ειδήσεις

Υπό βροχή έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο

Υπό βροχή και με καθυστέρηση έφτασαν τελικά το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι πρώτοι για φέτος τουρίστες. Για μια ακόμη φορά ποδαρικό στο "Νίκος Καζαντζάκης" έκαναν Γερμανοί.

Στο αεροσκάφος της πρώτης πτήσης τσάρτερ, που έγινε ιδιαίτερα νωρίς και με την οποία ουσιαστικά ανοίγει η τουριστική περίοδος, επέβαινε συμβολικά και η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης που επέστρεψε από το Βερολίνο, όπου και συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού.

Με άρωμα Κρήτης και παραδοσιακά κεράσματα, ρακή και ξεροτήγανα έγιναν δεκτοί οι πρώτοι τουρίστες, 120 στον αριθμό, που δεν έκρυψαν την αγάπη τους για το νησί. Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά στο μεταξύ είναι τα αποτελέσματα των επαφών που έγιναν στην έκθεση του Βερολίνου, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Θετικά μηνύματα από την έκθεση

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την πορεία του τουρισμού στην Κρήτη ολοκληρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση που έλαβε χώρα στο Βερολίνο. Τα μηνύματα είναι θετικά όσον αφορά το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, με διεθνείς τουριστικές εταιρείες-κολοσσούς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης για άλλη χρονιά στην Κρήτη, έχοντας όμως στην άκρη του μυαλού τους τις πολιτικές εξελίξεις.

Τουρ οπερέιτορ εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για προώθηση στην αγορά της Ευρώπης πακέτων διακοπών που θα αφορούν κρητικούς προορισμούς και μάλιστα για 8 μήνες το χρόνο. Ο αριθμός των Γερμανών τουριστών αναμένεται φέτος να αυξηθεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση πέρυσι, ενώ η κρουαζιέρα σε βάθος διετίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 20%.

Υποδοχή με ρακές και εδέσματα

Στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχαν στην έκθεση ταξίδεψαν μαζί με τους πρώτους τουρίστες που κατέφτασαν για διακοπές στην Κρήτη από τη Στουτγάρδη, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" με κρητικά εδέσματα και άφθονη ρακή.

Η υποδοχή αποτέλεσε μια έκπληξη για πρώτους επισκέπτες του νησιού, ανοίγοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο η αυλαία της νέας τουριστικής σεζόν και μάλιστα πολύ νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αποτελώντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην τουριστική αγορά της Κρήτης να καθιερώσει τον 8μηνο τουρισμό.

Η πτήση τσάρτερ από τη Στουτγάρδη προς το Ηράκλειο μετέφερε συνολικά 120 Γερμανούς τουρίστες, αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, τον αερολιμενάρχη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, οι οποίοι κατά την άφιξη στο χώρο παραλαβής αποσκευών είχαν την ευκαιρία να γευτούν και εκείνοι κρητικά εδέσματα και άφθονη ρακή.

Σχόλια