default-image

Σκληρός ο νόμος για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους

Ηράκλειο
Σκληρός ο νόμος για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια δέσμη μέτρων στοχεύει ο δήμος Ηρακλείου να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα. Η επίσημη καταγραφή που έγινε μιλάει για 1200 με τον πραγματικό όμως αριθμό να μην αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερος και να εκτοξεύεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μια σειρά από δράσεις που έχουν να κάνουν με το  κυνοκομείο και την αναβάθμισή του αλλά και συνεργασίες με ζωόφιλες δράσεις και τα σχολεία του δήμου, έχουν ήδη μπει σε φάση υλοποίησης, με τη δημοτική Αρχή πάντως, να ξεκαθαρίζει ότι το επόμενο διάστημα ο νόμος θα εφαρμοστεί στο σύνολό του και θα είναι τουλάχιστον σκληρός για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή τα κακομεταχειρίζονται.

Τα πρόστιμα διευκρινίστηκε θα είναι τσουχτερά ενώ σε συνεργασία με την αστυνομία θα κινούνται και μια σειρά από διαδικασίες δίωξης για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως φιλόζωοι… Αλλά στην πραγματικότητα μόνο αυτό που δεν είναι.

Τα μέτρα που είναι έτοιμη να λάβει η δημοτική Αρχή περιλαμβάνουν μέσα στο επόμενο διάστημα

• 100 στειρώσεις σε αδέσποτα

• Κατάθεση αιτήματος για δημιουργία κτηνιατρείου στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

• Μόνιμο κτηνίατρο με πρόσληψη από το ΑΣΕΠ

• Ενίσχυση οικογενειών που αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν το κόστος για τοποθέτηση τσιπ

• Να τοποθετήσει 10 ταΐστρες και 10 ποτίστρες σε σημεία του δήμου που εμφανίζονται αγέλες αδέσποτων

• Και αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία πάρκου δεσποζόμενων ζωών.

Ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος θα έχουν όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος όχι μόνο οι φιλοζωικές δράσεις και εθελοντές αλλά και τα σχολεία.

Στόχος όπως επισημάνθηκε του δήμου είναι να καλλιεργηθεί μια διαφορετική νοοτροπία, που θα στηρίζεται στον αληθινό  σεβασμό για τα ζώα αλλά και το άνθρωπο.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News