default-image

Μήπως απεχθάνεστε τη δουλειά σας;

Γυναίκα & παιδί
Μήπως απεχθάνεστε τη δουλειά σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου» είχε πει ο Κομφούκιος, αλλά φαίνεται ότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι πλέον έχουν την δυνατότητα να αποφύγουν την ρουτίνα ακόμα και μιας 'ιδανικής' δουλειάς ή να βρουν μια δουλειά που τους αρέσει.

Ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων μελαγχολούν τα βράδια της Κυριακής και ανυπομονούν όλη την εβδομάδα να 'περάσουν οι μέρες γρήγορα' για να κάνουν επιτέλους 'ό,τι θέλουν' το Σαββατοκύριακο. Όπως έλεγε και ο Teddy Roosevelt 'δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο στη ζωή από το να μπορείς να δουλεύεις κάνοντας κάτι που αξίζει' για αυτό ένας άνθρωπος που συνειδητοποιημένα έχει επιλέξει ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνει τις ώρες που βρίσκεται στο γραφείο και να μην ανυπομονεί να επιστρέψει σπίτι. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την ικανοποίηση που παίρνουμε από τη δουλειά, όπως οι εργασιακές συνθήκες, οι σχέσεις με τους συναδέλφους, η πίεση και πολλά άλλα.

Η σύμβουλος και ψυχολόγος Rachel Gibbs σημειώνει σε ένα σχετικό άρθρο της στην αμερικάνικη ιστοσελίδα YourTango, 4 τρόπους για να καταλάβει κανείς αν πραγματικά απεχθάνεται τη δουλειά του:

1.Θεωρείτε τη Δευτέρα τη χειρότερη μέρα της εβδομάδας γιατί σκέφτεστε ότι θα σταματήσετε να κάνετε όσα σας αρέσουν, όπως το να διασκεδάζετε και να βλέπετε τηλεόραση.

2.Όταν βρίσκεστε στο γραφείο κοιτάτε το ρολόι σχεδόν κάθε μία ώρα και μετράτε ουσιαστικά τα λεπτά μέχρι να σχολάσετε.

3.Ψάχνετε συνεχώς δικαιολογίες για να μην πάτε στη δουλειά.

4.Όταν σας ρωτάνε για τη δουλειά σας δεν θέλετε καν να συζητήσετε για το πόσο πολύ δεν σας αρέσει.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να αλλάξετε την κατάσταση και να μπορέσετε να αρχίσετε να απολαμβάνετε τις ώρες που βρίσκεστε στο γραφείο;

1. Αν δεν θέλετε (ή δεν έχετε τη δυνατότητα) να αλλάξετε δουλειά, σταματήστε να παραπονιέστε. Βρείτε κίνητρα για να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι με όσα έχετε (π.χ. οι χρηματικές απολαβές, ένας συνάδελφος, το γεγονός ότι δεν είστε άνεργοι)

2. Αποφασίστε ότι θα αλλάξετε δουλειά και βρείτε κάτι που θα σας αρέσει περισσότερο.

3. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό για να βρείτε τους κατάλληλους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους θα μάθετε να είστε ευτυχισμένοι και να απολαμβάνετε την καθημερινότητά σας.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News