Ειδήσεις

Μήνυμα ΕΚΗ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δομή Ισότητας Γυναικών έχει αναπτύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου εντάσσεσαι και γραμμή υποστήριξής (Ηelp Line) για γυναίκες που βιώνουν τη βία απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Το Εργατικό Κέντρο παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 του Μάρτη, απευθύνει μήνυμα χαιρετίζοντας «τις Ελληνίδες εργαζόμενες που αγωνίζονται παντού, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις νέες που παλεύουν και αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας και στις πολιτικές ανασφάλειες των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις γυναίκες που παλεύουν στη δουλειά, στην ασφάλιση στην περίθαλψη, στη μόρφωση και πάνω απ' όλα τις νοικοκυρές και τις μητέρες. Χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που δουλεύουν ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο μήνυμά του το ΕΚΗ, «παρά τους αγώνες και τις θεσμικές αλλαγές για την ισότιμη επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών και την προστασία της εργαζόμενης μητέρας το χάσμα παραμένει. Οι γυναίκες αποτελούν προνομιακή ομάδα για τη μερική απασχόληση όσο και από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τις άτυπες μορφές απασχόλησης, τη μαύρη εργασία, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, τις χαμηλές αμοιβές, τις συντάξεις, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.       Στην Ελλάδα εκείνοι που υφίστανται τα πιο βάρβαρα μέτρα με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είναι οι γυναίκες και κατά συνέπεια ήταν οι πρώτες που δέχτηκαν το ξέσπασμα της κρίσης στη χώρα μας. Επιπλέον οι γυναίκες λόγω των πολλαπλών τους ρόλων στην ελληνική κοινωνία, είναι αποδεδειγμένα οι πρώτες που μπαίνουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και κατά συνέπεια και σε υποδεέστερες συνθήκες μισθολογικής κατάστασης και εργασιακής ασφάλειας.

Τελικά οι γυναίκες αποτελούν το τμήμα του πληθυσμού που εισπράττει πρώτο οποιαδήποτε κρίση και τελευταίο οποιαδήποτε ανάκαμψη.

Η βία που δέχεται η γυναίκα είναι πολύπλευρη, σε κάθε  μορφή της εκφράζει την επιβολή της εξουσίας που υφίσταται, στον αγώνα να καθορίζει η ίδια την τύχη της.

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που αρνούνται να θυσιάσουν τα δικαιώματα και τη ζωή τους στο κατεστημένο  και την ανισότητα. Οι γυναίκες της χώρας μας όχι μόνο έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν αλλά και να αντισταθούν στις λογικές και τις τακτικές της άρχουσας τάξης και των δικαιωμάτων ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα ενάντια στη βαρβαρότητα που ζουν.  

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί Δομή Ισότητας Γυναικών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου με στόχους:

* Την υποστήριξη με ατομική συμβουλευτική  των εργαζομένων γυναικών.

* Την εφαρμογή ενεργειών επιμόρφωσης  των εργαζομένων γυναικών.

Ακόμα στα πλαίσια του προγράμματος εντάσσεσαι γραμμή υποστήριξής (ΗELP LINE): 801-110-1900».

Σχόλια