Ειδήσεις

Συνεργασία Δήμου-ΙΤΕ για την προστασία των ενετικών τειχών

Στην προστασία και ανάδειξη των ενετικών τειχών στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και του κόλπου Δερματά στοχεύει η πρωτοβουλία της δημοτική Αρχής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ), που ανακοινώθηκε σήμερα.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον κ. Νίκο Καμπάνη, δ/ντή Έρευνας και υπεύθυνου του Εργαστηρίου Παράκτιας Έρευνας του ΙΤΕ, παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και του δημοτικού συμβούλου, υπεύθυνου του Δικτύου Εθελοντών, κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η υλοποίηση προγραμματικής συμφωνίας με το ΙΤΕ για την εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης όλης της περιοχής από τον Κούλε μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο, με σκοπό την προστασία από τη διάβρωση του παραθαλάσσιου ενετικού τείχους και της προστασίας και αξιοποίησης του κόλπου Δερματά για την αναψυχή των δημοτών.

«Η δημοτική Αρχή κάνει πράξη τη βούλησή της να συνεργαστεί με όλους τους σημαντικούς και διεθνώς αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς του τόπου και να αξιοποιήσει γνώσεις και εμπειρία για το καλό της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Με αφορμή τη συνεργασία με το ΙΤΕ, ο δήμαρχος επισήμανε ότι η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα θα βοηθήσει στη δραστική αντιμετώπιση της διάβρωσης της βόρειας ακτής του Ηρακλείου και θα διασφαλίσει τη λήψη ορθών αποφάσεων και εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών.

Στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού των μηχανικών του Δήμου, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν για την παρακολούθηση των όποιων παρεμβάσεων συμφωνηθούν και αδειοδοτηθούν, μετά την υλοποίησή τους.

Σχόλια