Ειδήσεις

Δε θα πληρώσουν δημοτικά τέλη οι πλημμυροπαθείς στο Ηράκλειο

Δε θα πληρώνουν δημοτικά τέλη μέχρι νεωτέρας οι πολίτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και ενώ οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου, η εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού, που προβλέπει την αναστολή πληρωμής των δημοτικών τελών ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και φωτισμού, του 1ου εξαμήνου του 2015, για τις οικίες, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 13ης Ιανουαρίου στην περιοχή Δρακουλιάρη-Γιόφυρο Ηρακλείου, εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Η παραπάνω απόφαση, που είχε υιοθετηθεί στη σύσκεψη της 13ης Φεβρουαρίου στην Περιφέρεια Κρήτης, «αποτελεί την ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης προ τους πληγέντες εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Τέλος η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταβολής αποζημίωσης των δικαιούχων πλημμυροπαθών.

Σχόλια