Ειδήσεις

"Να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στο Δήμο Πλατανιά"

Ο δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης με το υπ' αριθμ. 6214/2-3-5 έγγραφο του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση και τους συναρμόδιους υπουργούς, επανερχόμενος και πάλι στο ανωτέρω θέμα τους ενημερώνει ότι παρόλο που έχουν περάσει ήδη δύο μήνες μετά από τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο, ο Δήμος δεν έχει δεχθεί ουδεμία οικονομική ενίσχυση παρόλες τις εκκλήσεις που έχουν γίνει, καθώς βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην παραλία αλλά και στην οδοποιία είναι επιτακτικές.

Ο δήμαρχος αναφέρει ότι έχουν συμβεί εκτεταμένες καθιζήσεις στο οδόστρωμα, μεγάλες κατολισθήσεις και καταπτώσεις, διάβρωσεις πρανών, καθώς και ολοκληρωτική καταστροφή αντιπλημμυρικών υποδομών (τεχνικών, γεφυρών και οχετών) και ολόκληρων τμημάτων οδοποιίας όπου απαιτούνται άμεσα τεχνικά έργα και παρεμβάσεις για την επαναδημιουργία στοιχειωδώς ασφαλούς οδικού δικτύου, αναφέρεται και στην τεράστια ζημιά που έχει υποστεί και το παραλιακό μέτωπο του Δήμου όπου απαιτείται αποκατάσταση βατότητας των παραλιακών δρόμων καθώς και αποκατάσταση έργων ομβρίων, άμεσα λόγω και της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Τελειώνοντας του ζητάει να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στο Δήμο ποσού των 5.000.000, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών, αφού όλοι γνωρίζουν την δεινή οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί από μόνος του να ανταποκριθεί στις έκτακτες και επείγουσες απαιτήσεις της περίστασης, τονίζοντας ότι είναι και ένας από τους πιο τουριστικούς Δήμους της Δυτικής Κρήτης.

Σχόλια