default-image

Παράταση σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών

Ελλάδα
Παράταση σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου παρατείνεται η σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός είπε πως οι τρέχουσες συμβάσεις λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου 2015 και οι μαθητές θα βρεθούν δίχως κάλυψη. Η παράταση θα δοθεί με σχέδιο νόμου, το οποίο θα υποβληθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Νίκος Βούτσης επέμεινε ότι κανένας μαθητής δεν πρέπει να μείνει χωρίς μέσο μεταφοράς, ενώ στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αναφέρεται, ότι, παρίσταται ανάγκη αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών, που σχετίζονται με την ομαλή σχολική ζωή χιλιάδων παιδιών και διενεργούνται μέσω δημόσιων συμβάσεων.

Το αίτημα για παράταση του ισχύοντος μεταβατικού σταδίου στηρίζεται ομόφωνα από το σύνολο των αυτοδιοικητικών δομών και πολιτικών δυνάμεων.

Επίσης μία αντιπροσωπεία Ομοσπονδίας γονέων, παιδιών που υποσιτίζονται και εκπρόσωποι από πέντε ΕΛΜΕ συναντήθηκαν, σήμερα, με τον κ. Βούτση, ζητώντας την ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης για την παροχή γευμάτων στα ολοήμερα σχολεία, κάλυψη των εμβολιασμών και των ιατροφαρμακευτικών αναγκών αυτών των παιδιών, αλλά και επίλυση του ζητήματος που προέκυψε για τη μεταφορά των μαθητών.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός είπε ότι αρκετοί δήμοι κάνουν πολύ καλή δουλειά σ' αυτόν τον τομέα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά, προλαμβάνοντας και ενισχύοντας δύσκολες καταστάσεις, σε συνεργασία με τις δομές αλληλεγγύης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News